היי. יש לי פסיכומטרי 483 (פעם שניה שעשיתי) וממוצע בגרויות 85. אני בעניין של לימודים לאו דווקא של תואר זאת אומרת שאני לא בעניין של תואר כללי או סוצולוגיה כי אני יכולה להתקבל. חשוב לי משו בשביל מקצוע אין לי במיוחד תחומי עניין שמעניינים אותי במיוחד. אז חשבתי על אחיות שלפי מה שראיתי אין לי כל כך דרך להתקבל.
וחשבתי על רנטגנאות ודימות. יש מצב שאם הנתונים שלי אני מתקבלת איפה שהו? או אם יש הצעות דומות שאני לא חשבתי עליהם? תודה אגב עשיתי הכוונה מקצועית פעמיים וזה גם לא נתן לי הרבה
ש
שמחה לעזור
ממליצה לך לבדוק את תוכנית "שער פתוח" במסלול האקדמי המכללה למנהל
התוכנית מיועדת לבעלי בגרות בלבד ו/או פסיכומטרי שאינו גבוה. מתאים למי שמעוניין ללמוד: מנע"ס, כלכלה, משפטים, מדעי ההתנהגות....
ש
שני יונגר
תואר ראשון לא הכרחי
שלום ליאת,
אני חושבת שלמעשה הבעיה האמיתית שלך היא,שאת לא יודעת מה בדיוק תרצי ללמוד. או לפחות כיוון כללי שמעניין אותך. לגבי שני המקצועות שציינת בשניהם יש פאן טיפולי באנשים חולים. האם זה בשבילך? כי אם כן, תוכלי להגיע לשם אולי בדרך ארוכה יותר מהרגיל, אבל זה לא בלתי אפשרי. בנוסף ובלי כל קשר אני חושבת שתואר ראשון לא תמיד הכרחי. מקצוע אפשר גם ללמוד ללימודי תעודה או הנדסאי.
אני מאוד רוצה לעזור, אבל בלי כיוון כללי, את וודאי תמצאי את עצמך מחליפה מקצוע מהר מכפי שחשבת. ספרי לי לפחות מה מעניין אותך, מה אהבת ללמוד בתיכון ומהו סגנון העבודה המועדף עליך. זה יקל עליך בבחירה. ככה גם אפשר יהיה לשים בצד לרגע את תחומי העניין.
אשמח אם תפרטי מעט, שני
ל
ליאת
בעיה
העניין הוא שגם בתיכון לא היה לי מקצוע אהוב במיוחד כאילו הסתדרתי עם היסטוריה אבל זה לא הופך אותו למעניין מידי או משו שיש לעשות איתו משהו חוץ מהוראה.
רפואה די מושך אותי אבל אני מודעת למגבלות שלי אז חיפשתי דברים קרובים.
אני מודעת לזה שאין שום בעיה בתואר הנדסאי' תעודה פשוט לא מצאתי משהו שם שמעניין אותי.
אני טובה עם ילדים אבל לא בתור גננת/ סייעת.
וגם ריפוי ועיסוק מושך אותי אבל שוב יש מגבלות.
אז בנתיים אני בהחלט מזגזגת בין עבודות זמניות.
ש
שני יונגר
הנדסאי מכשור רפואי
שלום ליאת,
תודה על הכנות. אני מכירה את הבעיה הזו שרבים חווים אותה ובסופו של דבר מתפשרים על משהו רק כדי שיהיה מקצוע. לעיתים פשוט כדאי לעשות זאת כדי לא להתקע עם עבודות זמניות לנצח.
אולי באמת כדאי שתלכי ליום פתוח או לפגישות ייעוץ בנוגע להנדסאי מכשור רפואי, יש בזה גם פאן טיפולי וגם פאן טכני, והכי חשוב מקצוע שיש לו דרישה במגוון של תחומים ברפואה.
לגבי ריפוי בעיסוק או סיעוד, שני התחומים שהעלת כאן ומוקדם יותר, בשניהם תנאי הקבלה גבוהים ולכן כדי להתקבל אליהם תצטרכי ללמוד או לתואר ראשון אחר או לפחות להצטיין בשנה הראשונה בתואר אחר, כגון ביולוגיה. הבעיה היא שאין הבטחות ולא בטוח שתצליחי להצטיין כדי לעשות את המעבר אז ההימור הזה לא בטוח.