שלום מתעניינת בלימודים ליעוץ חינוכי אני בעלת תואר ראשון במנהל עסקים ורישיון רו"ח . האם יש איזה קיצור דרך על סמך הלימודים הקודמים? במילים אחרות, יש אפשרות איפשהו ללמוד תואר שני עם השלמת קורסים ,כמובן? אם אפשר לציין גם מוסדות של הציבור החרדי, וכן רציתי להוסיף שאין לי פסיכומטרי.?! דחוף מה האפשרויות שלי? תודה
ש
שני יונגר
הסבה לייעוץ חינוכי
שלום מטל,
ראשית כדי ללמוד ייעוץ חינוכי עליך להיות בעלת תעודת הוראה. תעודת הוראה למי שלא למדו לתואר ראשון בחינוך והוראה אורכת כשנתיים לימודים. תוכלי, במידה וצליחי להתקבל ללא ניסיון בתחום ההוראה, ללמוד לתוארי בייעוץ חינוכי כמובן עם השלמות וכו' במקביל ללימודי תעודת ההוראה. זה מעט עמוס, אך בדרך הזו יקח לך שנתיים בסה"כ לסיים את כל המסלול.
הפסיכומטרי לא רלוונטי לבלי תואר ראש ראשון אלא רק התואר הראשון והציונים בו.
להלן מכללות המתאימות לדתיות ללימודי ייעוץ חינוכי: מקור המעניינות, מכללת תלפיות, מכללת מבח"ר, מכללת אורות ישראל.
כדאי שתבררי אם לא פספסתי אף אחד, עם השירות של האתר. הם גם יוכלו להפנות אותך למוסדות הלימוד הרלוונטיים.
בברכה, שני
ש
שואלת
היכן ניתן ללמוד מסלול משולב?
שלום, היכן ניתן ללמוד מסלול משולב של יעוץ חינוכי תואר שני +תעודת הוראה?
ש
שני יונגר
כמעט בכל מוסדות הלימוד
שלום,
עד כמה שידוע לי זה אפשרי בכל המכללות המציעות את התואר השני וכמובן גם באוניברסיטאות. עם זאת, במכללה יותר קל להתקבל למסלול לתואר שני ללא תעודת הוראה. אני מציעה שתפני לשירות של האתר לקבלת פרטים על המכללות הרלוונטיות לך באזור מגורייך.