שלום, אני רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק בעברית או באוניברסיטת חיפה. כרגע הציון שלי בפסיכומט )לא מאפשר זאת. אני לא מעוניין לעשות שוב פסיכומטרי. השאלה שלי כזאת האם ניתן ללמוד מקצוע מסוים עם תנאי קבלה נמוכים יותר ולעשות מעבר על סמך ציון גבוה בסוף שנה ראשונה? אם כן איזה מקצוע כדאי?
או אם כרגע אני מתקבל לקרית אונו האם אני יכול לעשות שנה ראשונה שם ולעבור לאחת מהאוניברסיטאות על סמך ציון גבוה?
תודה רבה,
ש
שני יונגר
אפשרי אך בעירבון מוגבל
שלום אורי,
התשובה היא כן אבל לא בכל המקרים לשתי השאלות שלך. כן אפשר להתקבל על תנאי, אך מבין האוניברסיטאות היחידה שעושה זאת היא האוניברסיטה הפתוחה. וכן אפשר לעשות זאת בחלק מהמכללות, אך תלוי לאיזה תואר ורמת הביקוש ללמו8ד אותו. כלומר, לא יתנו מקום על תנאי למי שאינו עומד ברף הציונים שדורש המוסד האקדמי אם יש מספיק תלמידים שעמדו בו.
בנוסף בעניין זה, התחום שאטתה רוצה ללמוד הוא תחום מאוד מבוקש ולכן הדרישות ותנאי הקבלה גבוהים ונוקשים. אם תוכל להתקבל לתואר אחר כגון ביולוגיה למשל ותצליח מאוד בשנה הראשונה אני מנחיה שתוכל לעבור לריפוי בעיסוק. הבעיה היא שאין הבטחות וזה כבר שיקול שלך אם לעשות זאת.
לגבי קבלה למוסד אקדמי אחר ומעבר לאוניברסיטה, חשוב שתפנה ישירות לאוניברסיטה ותברר מולם אם הם מקבלים סטודנטים ממכלות ומאילו מכללות הם מוכנים לקבל אותם. ועוד יותר חשוב מהו ממוצע הציונים בשנה א שתתבקש להציג כדי לעבור בוודאות.