שלום מכיתה ט' אני התחלתי ללמוד כשוחר זהו בית ספר עם מימון חיל האוויר שאותנו מלמדים אלקטרוניקה כיום אני בכיתה יב' ויש לנו אפשרות להמשיך יג יד' ולהוציא תעודת הנדסאי עם מימון של 80% מהצבא ככה שיוצא לי כ1200 שקל לשנה לעומת 5500 שקל לא מזמן הוצאתי בפסיכמוטרי 500 וזה לא כזה גבוה ויש לי כמה התלבטויות כיצד להמשיך בעתיד והם: 1: לעשות יג' יד' ואז להיכנס לצבא ולעשות קבע שנה-שנתיים ואפילו יותר תלוי במה שיציעו לי ורק אחרי זה להיכנס למכלללה וללמוד אולי מהנדס (אבל זה בגדר שעדיין אל בטוח כי אני אדם שקשה לו לשבת וללמוד כל היום וזוהי בעיה למרות שאני מוציא ציונים יפים בכול מה שקשור למתמטיקה או אלקטרוניקה וכדומה. 2: לעשות צבא ורק אחרי זה ללכת למכללה ולעשות תואר של מהנדס תוכנה ועוד הפעם אני מזכיר אני רואה את עצמי כאחד שלא יושב בבית
אז הייתי רוצה לשמוע את דעתכם ואם יש לכם עוד המלצות דרך אגב היג' יד' האלה במיוחד מי שבמסלול שוחרות כמוני משיג בצבא יותר דברים טובים למשל משכורת יש יותר דרישה לאנשים כאלה וזהו בסך הכול אז אני יודה לכם על העזרה ועל התשובות שאני יקבל פה. תודה מנור.
ש
שני יונגר
שאלה של בחירה
שלום מנור,
אני מבינה שככל הנראה השיקול שלך בקבלת ההחלטה נובע מהגיוס המאוחר יחסית ומכך שתתחייב לשירות קבע לאחר סיום השירות הסדיר בצה"ל.
אם נשים את ההתלבטות הזו בצד, כי עליה יכול רק אתה לענות ולבחור מה נכון לך להלן חוות דעתי לגבי לימודי הנדסאי לקראת הצבא. ראשית ללמוד במימון הצבא או כל גוף אחר הוא יתרון, יתרון נוסף קיים בעובדה כי השירות הצבאי שלך יהיה משמעותי יותר בזכות הכישורים אותם תרכוש לפני הצבא. בנוסף, שם המשחק בשוק העבודה שממתין לך בסיום הלימודים הוא "ניסיון" לפיכך, אם יש לך את האפשרות לרכוש ניסיון לפני שאתה משתחרר מהצבא ולעבוד לאחר מכן בעבודות רציניות יותר ממלצרות, תחנות דלק או כל עבודת סטודנטים אחרת זה יתרון ענקי.
אני מניחה שתוכל להשלים לימודיך במהלך הקבע לתואר ראשון אם תרצה בכך או תוכל ללמוד כל תחום אחר שתבחר בו ובאופן כללי זה אמור להקל עליך מאוד בעתיד.
החסרונות נובעים בעיקר מחוסר הוודאות, בה הצבא אינו מבטיח לך תפקיד ספציפי למרות הלימודים ובנוסף הגיוס המאוחר והשחרור המאוחר לעיתים גורם לקושי פסיכולוגי אצל צעירים רבים.