אני ממש רוצה להיכנס לתחום של משאבי אנוש אבל אני לא יודעת איזה תואר כשאני יוצאת איתו בתחום הזה נחשב יותר במקומות עבודה ואיזה מכין אותי יותר טוב למשאבי אנוש. אני כרגע מתלבטת בין שתי תארים שונים שכל אחד מהם נמצא במכללה אחרת.. הראשון זה כלכלה וניהול עם התמחות במשאבי אנוש והשני מדעי ההתנהגות עם התמחות במשאבי אנוש ממה שהבנתי יש אתר אשר מורה על סטנדרט מסויים במשאבי אנוש בארץ והמכללה של התואר הראשון(של הכלכלה וניהול) תוכנית הלימוד שלה לא מוכרת בו, ואילו במכללה השניה(של מדעי ההתנהגות) כן מוכרת בו ובסיום התואר אני יכולה לקבל תעודה שאני ממוחית במשאבי אנוש. השאלה היא מה יותר נחשב ואיזה תואר כדאי יותר בתחום
ש
שני יונגר
מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש
שלום עדי,
באופן עקרוני התחום המובהק יותר להגיע ממנו לעבודה בתחום המשאבי אנוש הוא מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש ולא כלכלה וניהול עם התמחות במשאבי אנוש.
רק משמם של התארים וללא שראיתי את רשימת הקורסים בתואר, אני משערת שתחום המשאבי אנוש תופס מקום גדול יותר בתואר שבו אין עוד שני תחומים כלכליים אחרים במקביל אליו.
מלבד זאת בין מדעי ההתנהגות לבין משאבי אנוש ותחומי משאבי האנוש יש זיקה גדולה יותר מאשר בינם לבין כלכלנה וניהול.
אני לא מכירה את האתר שאת מדברת עליו, אולי אם תפרטי יותר למה בדיוק התכוונת אוכל להבין. עם זאת אם התואר אינו מוכר, האם כוונתך להכרה של המל"ג? או הכרה של החברות בתחום?
בכל מקרה כדי להתחיל לעבוד בתחום כמעט חייבים להתחיל בחברות כ"א או חברות השמה למיניהם המציעים תעסוקה גם למי שאינו בעל ניסיון בתחום. עם ניסיון רלוונטי, כבר פחות משנה איפה למדת.