שלום רב! אני יודעת שאני רוצה ללמוד תחום טיפולי שקשור גם לילדים,רציתי לשאול-האם יש טעם ללמוד לתואר בחינוך מיוחד,אם אני יודעת בודאות שאני לא(אבל ממש לא)רוצה להיות מורה? איזה עוד תחומים אני יכולה ללמוד,ולאן אני יכולה להתפתח מתואר של חינוך מיוחד?
תודה מראש!!:)
ש
שני יונגר
אז ללמוד משהו מתאים יותר
שלום לאה,
אם את לא רוצה להיות מורה זה ממש לא התואר בשבילך. זהו תואר בהוראה לכל דבר רק עם התמחות בתחום ההוראה לחינוך המיוחד. אין טעם להשקיע 4 שנים בלימודים במשהו שאינו מתחום העניין שלך.
אם את רוצה ללמוד טיפול כלשהו בחרי באחד המסלולים הבאים לתואר ראשון: פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית ריפוי בעיסוק ועוד תחומים עם זיקה טיפולית אבחונית.
לימודי חינוך מכוונים למסלול מאוד ברור וכוללים את המקצוע בתוכם, אם אינך אוהבת את זה את תסבלי, הם לימודים מאוד עמוסים ולא פשוטים בכלל וחבל להשקיע בתואר הכולל תעודת הוראה שלא יביאו לך תועלת בעתיד.
מה את אומרת? שני
ל
לאה
תואר ראשון בחינוך מיוחד...........
שלום! כן אני מבינה לגמרי את מה שאת אומרת...אני לא אעשה תואר בחינוך מיוחד בשביל להיות מורה אם אני לא רוצה.המניע היחיד שיגרום לי לעשות את זה זה אולי לכיוון של תואר שני בתרפיה מסויימת..חשבתי כבר על כל (אני חושבת)התחומים הטיפוליים. לקלינאות תקשורת ריפוי בעיסוק וכ'ו אין לי מספיק בפסיכומטרי(ואני לא חושבת שזה ישתנה)... וגם חשבתי על עבודה סוציאלית ואני לא יודעת אם זה מתאים לי באמת.... אני לא מצליחה לחשוב על משהו שממש באלי ללמוד וגם מתאים לי...
ש
שני יונגר
יש מגוון אפשרויות
שלום לאה,
כפי שכתבתי לך מלימודי פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות ועבודה סוציאלית תוכלי להגיע לתחומי טיפול אחרים. אלו התחומים המובהקים לכך.
אני מניחה שכדי ללמוד ריפוי בעיסוק את צריכה תואר פרא רפואי כלשהו. ייתכן שאם תלמדי סיעוד לתואר ראשון, פרמדיק, תזונה או אפילו פרמקולוגיה תוכלי מכל אלו להגיע לרופי בעיסוק או לקלינאות תקשורת להשלמה לתואר ראשון.
מכיוון שאת יודעת מה את רוצה, בניגוד למה שכתבת אך אינך יודעת כיצד להשיג את המטרה יש לך לא מעט אפשרויות להגיע לשם.
אני מציעה שתבררי במחלקה לריפוי בעיסוק או קלינאות תקשרות יוכלו לומר לך איזה תואר ראשון הם מוכנים לקבל בשמחה לקראת ההשלמה.
בברכה, שני
ל
לאה
איך אפשר לקבל מידע על השלמות לתארים
אהלן הבנתי אותך..רציתי לשאול איך אני מבררת על כל מיני השלמות לתארים מסויימים?(לאו דווקא של ריפוי ועיסוק)..או בכלל על כל אפשרויות המקצועות הטיפוליים?
תודה רבה לך
ש
שני יונגר
להיעזר בשירות של האתר
שלום לאה,
ראשית פני לשירות של האתר ובררי איתם היכן התארים קיימים. שנית בקשי מהם יפנו אותך לגורם הרלוונטי בכל מוסד אקדמי שכזה.
במוסדות האקדמיים יוכלו לתת לך פרטים על ההסבות האפשריות הפטורים להשלמות לתואר ראשון נוסף שאת זכאית להן וכו'.
מכיוון שככל הנראה מדובר בהשלמה לתואר ראשון נוסף עניין הפטורים רלוונטי במיוחד.