שלום רב, אני עוסקת בניהול תחום האופנה כ 8 שנים ואני מעוניינת לשדרג את קורות חיי ולהוסיף אליהם לימודים אקדמיים או מקצועיים. ההתלבטות שלי היא בין תואר ראשון במדעי ההתנהגות, למרות שאין לו נגיעה ישירה בניהול חלק גדול מהקורסים בו נוגעים ב: אדם בתוך האירגון, ייעוץ אירגוני וכו'.. לבין מס' קורסים העוסקים ישירות בניהול. הבעיה היא שאם אני הולכת לקראת תואר אז אני מוותרת על המשרה הנוכחית שלי ולמעשה צריכה לעשות "השהייה" בתחום המקצועי כיוון שמדובר בלימודים מאוד אינטנסיביים שלא מתאימים לאורח חיי המקצועי, השאלה שלי היא למעשה האם בהתחשב ברזומה המאוד מקצועי שיש לי בתחום האם מס' קןרסים בתחום הניהול ישתוו לתואר ראשון בעיניי המעסיקים?
ש
שני יונגר
לא לוותר על העבודה
שלום מיטל,
אם את אוהבת את מה שאת עושה בחיים, אל תעזבי הכל בשביל לימודים אקדמיים בהכרח.
ראשית את תמיד יכולה לבחור ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בקצב שלך וללא הפרעות לעבודתך השוטפת. אמנם לוקח הרבה זמן לסיים את התואר אבל לא שווה לעזוב עבודה טובה בשביל תואר ראשון.
בעניין התואר במדעי ההתנהגות, אין לו קשר בכלל לניהול ואין בו קורסים הנוגעים לניהול בכלל בתואר ראשון, לכן הוא לא יביא לך תועלת אמיתית.
הבחירה שלך צריכה להיות בין מסלול לתואר ראשון בניהול, במכללה או באוניברסיטה הפתוחה שיכולים הציע לך מסלול גמיש לאנשים העובדים במשרה מלאה. או שתלכי ללמוד קורסים בפיתוח והכשרת מנהלים שקיימים לא מעט בשוק. צריך רק לבדוק כמה הם רציניים, כמובן.
מכיוון שאת כבר בתחום אני חושבת שכדאי לך ללכת לכיוון של קורסים מקצועיים שינו לך כלים פרקטיים לעבודה היומיומית שלך ועוסקים הרבה פחות בלימודים תיאורטיים שלא רלוונטים בחלקם לעבודה.
אם תכתבי מהיכן את בארץ אוכל להמליץ לך על מספר מכלולות המלמדות קורסים בהכשרת מנהלים.