שמי דוד, בעל תואר ראשון במדעי המחשב, ועובד מזה 8 שנים בהייטק כתוכניתן. מזה שנתיים אני מרגיש שחיקה גדולה והמקצוע מתחיל לעייף ולשעמם אותי. כמו כן אני חושש לעתידי, וקשה לי לראות את עצמי ממשיך כך בשנים מאוחרות יותר (ניהול לא כ"כ נראה לי...). אני שוקל לעשות סוג של הסבה אך חשוב לי שהיא לא תבטל לגמרי את עברי כאיש מחשבים. חשבתי להמשיך לתואר שני באחד מ-2 התחומים הבאים:
1. ביוטכנולוגיה. 2. הנדסה ביו רפואית
מקריאה והתעניינות, שני התחומים עשויים לעניין אותי, אך איני יודע איך זה בפועל. רציתי לדעת:
1.לאיזה מקצוע יש יותר ביקוש? 2. איזה המהתחומים הוא המשך ישיר יותר לתעסוקתי הנוכחית? 3. היות ואני לא יכול לאפשר לעצמי חיי סטודנט מלאים (בעל משפחה), האם ניתן לשלב בתחומים אלה עבודה חלקית בתחום תוך כדי הלימודים? 4. בשנים האחרונות הורגלתי בשכר של כ 8000 ש"ח נטו. האם בתחומים אלו ניתן להגיע לכזו רמת שכר (שוב, היות ואני בעל משפחה זה שיקול חשוב מבחינתי)?
תודה מראש, דוד
ש
שני יונגר
במה לבחור?
שלום דוד,
אני אתחיל בכך ששני המקצועות הללו שונים מאוד מתחום המחשבים כי בהם התעסוקה נחקלת לשני סוגים עיקריים: מחקר במעבדה ומכירות- תועמלנות.
עכשיו, אני חושבת שהחיסררון מבחינתך נובע מכך שהלימודים הללו רחוקים מאוד מהלימודים של לתואר הראשון. אם היית מהנדס היה פשוט יותר לעשות את ההסבה הזו . אך בכל מקרה אני מציעה שתעשה ברור מעמיק יותר מול האוניברסיטאות או המכללות המלמדות את התחום, תוכל לקבל הפניות באמצעות השירות של האתר.
אני מניחה שבמכללה תוכל למצוא מסלולי לימוד נוחים יותר, אך אני מתקשה להאמין כי תוכל לעבוד במשרה מלאה במקביל למשפחה וללימודים. תצטרך לעשות וויתורים כלשהם בשביל התהליך הזה.
מבחינת השכר אני בהחלט מאמינה כי בעבודה באחת מחברות התרופות (ויש רבות מאוד בישראל) תוכל בהחלט להגיע לרמות השכר הללו.
לסיום אני חושבת שאם יש תחום שהוא המשך קרוב יותר לתחום שלך זה הנדסה ביו רפואית, בגלל עניין התכנון והשיקולים המתמטיים.
מקווה שעזרתי, שני
ד
דוד
תודה ושאלה נוספת
שלום שני,
תודה על התגובה.
כשאת מזכירה את חברות התרופות, זה אומר לימודי ביוטכנולוגיה, נכון?
בנוסף, ברור לי שאצטרך לעשות ויתורים בעבודה ולא אוכל לעבוד במשרה מלאה. כוונתי היא, שנניח אני לומד ביוטכנולוגיה באונ' העברית, האם אפשר לעבוד במשרה חלקית (משרת סטודנט) בתחום. אני יודע שיש כל מיני חברות שמעסיקות סטודנטים במעבדות, בדיקות מוצרים וכו'.האם זה נכון גם בתחומים אלה?
תודה.
ש
שני יונגר
האפשרות קיימת
שלום דוד,
בחברות התרופות מועסקים גם מתחום הביוטכנולוגיה וגם מתחום ההנדסה הרפואית. כי אני כוללת בתוכן גם חברות למכשור רפואי, חלקם עושים גם וגם.
אני מניחה שהתשובה היא כן, אך אינני בטוחה. אני חושבת שכדאי מאוד יהיה שתפנה לחברות הרלוונטיות ג"ג למקום מגוריך כאשר תהיה סטודנט, אך עשה זאת החל משנה השנייה כי הם ירצו שיהיה לך כבר ידע בסיסי לפחות וגם הסיכויים שתסיים את התואר עולה (כלומר הסיכון שהם לוקחים פה קטנים).
אני יודעת שבחברת "טבע" מעסיקים סטודנטים אז אני מנחיה שזה קורה גם בחברות האחרות.