היי שני אני מודה לך מאוד על התגובה מההתכתבות הקודמת (מה8.5), נתת לי את התשובה הכי טובה לשאלה שאני שואל את עצמי כבר המון זמן. יש לי שאלה נוספת... כשאת דיברת על "עבודות רלוונטיות לתואר בניהול", בהתמחות שאני מתעניין בה- שיווק, מהן עבודות רלוונטיות שייתנו לי את הניסיון שדיברת עליו ? חברות פרסום? אגפי שיווק בחברות? אם כן הרי שלא מדובר רק בזה שהחיים בב"ש הם נוחים וקלים ולכן סטודנטים לא יצאו לעבוד, אלא בזה שאני לא חושב שיש יותר מדיי חברות פרסום ושיווק בבאר שבע. איזה תפקידים למשל כן יכולים לתת לי את הכלים והניסיון להתעסק בשיווק לאחר התואר ? ושוב תודה ענקית את עושה פה עבודת קודש כל הכבוד לך.
ש
שני יונגר
המודעות מביאה לתוצאות
שלום צחי,
שאלה מצויינת. הרי אנחנו מדברים פה על ביצה ותרנגולת. אבל, במססגרת האוניברסיטה יש הרבה תפקידים בתוך אגודת הסטודנטים למלשל. ודרך אגב גם עבודה במכירות (מהסוג החכם) גם היא דרך מצויינת לקבל קצת רקע רלוונטי למקצועות השיווק. חשוב מאוד לעסוק בחיפוש אחרי התפקידים הללו וכמובן לבחור בקורסים רלוונטיים (גם אם דורשים השקעה מרובה). המלצה בנימה אישית היא להתאמץ ולהצטרף בשנה ג' לפרוקיט יזמים צעירים שהאוניברסיטה מציעה שם תקבל הרבה מאוד ניסיון בתחומי הללו כי הוא פרקטי לחלוטין.
אתה צודק, בהחלט אין הרבה מידיי משרדי פרסום בדרום ואלו הקיימים הקטנים מאוד.
אבל אסור שתבלבל בין פרסום לשיווק שהם שני תחומים שונים. אני מניחה שבסוף השנה הראשונה בלימודים יהיה לך קצת יותר זמן להשקיע בחיפושי עבודה וחשוב שתהיה עירני כל הזמן, כי בב"ש יש תעסוקה רבה, אך צריך להלחם.
אם פרסום מעניין אותך, אז אולי כדאי שתעשה איזה קורס גרפיקה כזה או אחר לפני הלימודים כדי שתוכל לעבוד לפחות בתחומים הללו במהלך הלימודים. אבל אם אתה יותר בכיוון של אסטרטגיה שיווקית מרקום וכו' אז מכירות ותפקידי שיווק שתוכל למצוא בתוך האגודה יכולים להיות מעולים. יש גם חברות שמאוד רוצות סטודנטים סטאז'ריים אליהן (הן מעדיפות מצטיינים בדרך כלל) אז תלוי בך כמובן.
הכי חשוב, לפני הכל, שזה תמיד יהיה לך בראש, ותדחוף את עצמך, מניסיון אישי:) אפשר להגיע להרבה מהר אם יש את הדרייב הנכון!
מאחלת לך הצלחה והנאה מהלימודים, שני
צ
צחי
שאלה אחרונה בהקשר הזה.....
שאלה אחרונה בהקשר הזה ודיי..... יש סיכוי שלתפקידים של אסטרטגייה שיווקית ותקשורת שיווקית (מרקום) עדיף לעשות בכלל תואר למשל בתקשורת שיווקית בספיר, שבו יש פן מעשי הרבה יותר מקיף מאשר בבן גוריון? מה בעצם עדיף - תואר מאוניברסיטה (שדורשת פסיכומטרי וכו' ולכן "על הנייר" בוגרייה "איכותיים" יותר) או מכללה כמו ספיר (שאמנם היא מכללה אך התארים בה מעשיים ומשלבים המון פרקטיקה לצד הלימודים התיאורטיים)? ושוב, תודה.