שלום רב! ברצוני להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב לתואר ראשון. ההתלבטות שלי היא בין תואר ראשון בפסיכולוגיה לבין תואר ראשון במדעי החברה באוניברסיטת בר אילן. המטרה שלי היא להתחיל לעבוד מיד עם סיום התואר הראשון. להבנתי, תואר ראשון במדעי החברה אכן מאפשר לעבוד בתחום משאבי האנוש. שאלה ראשונה היא: מה גובה השכר המינימלי שאני מתחיל שם ומה השכר המקסימלי שאפשר להגיע אליו עם תואר ראשון בלבד? שאלה שנייה היא: האם אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה אפשר לעבוד בתחום כלשהו (אני יודע שלפסיכולוג דרוש תואר שני), למשל בתחום משאבי אנוש? במידה וארצה לעבוד אחרי התואר במשאבי אנוש, אני מעוניין לקבל תפקיד שקשור לאבחון אנשים או לתת ייעוץ , שזה מתקשר לפסיכולוגיה. שאלה שלישית היא: מה עליי ללמוד כדי לקבל תפקיד של מאבחן או יועץ במשאבי אנוש? שאלה רביעית: יש אוניברסיטה שאפשר ללמוד שם ייעוץ תעסוקתי תואר ראשון?
אודה לכם מאוד לתשובה בנושא, תודה מראש, אלון.
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה או מדעי החברה
שלום אלון,
עם שני התארים הללו תוכל להתקבל לעבודה בתחום משאבי האנוש. השכר ההתחלתי בתחום הזה הוא נמוך מאוד, זאת חשוב שתדע, מתחילים משכר של 4500 ש"ח בערך (יכול להיות קצת יותר). עם זאת, אפשרויות הקישום ואפשרויות שיפור השכר לאורך השנים היא משמעותית מאוד ותלויה בכישוריך בלבד. לאחר שתסיים את התואר בפסיכולוגיה כבר תוכל לקבל עבודות זוטרות באבחון של עובדים במכונים כגון אדם מילוא פילת וכד'. משם כבר תוכל להתחליט האם להמשיך ללימודים באיזה תחום שיהיה רלוונטי לך ולשאיפותיך התעסוקתיות.
אין לימודי ייעוץ תעסוקתי, בוודאי לא לתואר ראשון, אך רשמתי לך שתוכל להתחיל גם לא התואר בהתחלת הדרך.
בברכה, שני
א
אלון
פסיכולוגיה
שני, אני מודה לך על התשובות לשאלותיי. רק עוד שאלה קטנה- אני מכוון את עצמי לפסיכולוגיה, ורציתי לשאול: 1) מה ההבדל מבחינת רמת הלימוד במכללות הבאות: המרכז האקדמי אור יהודה , מכללת רמת גן, המרכז אריאל שבשומרון, והאם הם ברמה אוניברסיטאית? 2) האם מכללת רמת גן זהה באופי הלימודים לאו"פ, כלומר האם גם שם הכל מבוסס על ממני"ם וממח"ים, ובעצם למה אני צריך ללמוד במכללת רמת גן ולא באו"פ אם בעצם מכללת רמת גן סה"כ שלוחה של האו"פ? 3) מה סיכויי הקבלה שלי למקום עבודה בין אם סיימתי פסיכולוגיה במכללה, לבין אם סיימתי פסיכולוגיה באוניברסיטאות כמו בר אילן או תל אביב?