רציתי לדעת אם את מכירה איזה מכון טוב של ייעוץ לימודים כדי לדעת בוודאות תחום לימודי שמתאים לך או לא מתאים ובאיזור הצפון אם תוכלי למצוא ולהגיד לי שם.
דבר נוסף האם את ממליצה על לימודים בפתוחה או לא?
ש
שני יונגר
ייעוץ לקריירה והאו"פ
שלום,
ראשית אני מנועה מלהמליץ כאן בפורום על איזה גורם או מוסד כלשהו. מה שכן אני מציעה, במידה ויש מרכז צעירים בעיר מגורייך, פני אליהם. הם יוכלו להפנות אותך למכונים הרלוונטיים.
במידה ואת עדיין מוגדרת חיילת משוחרת אז הייעוץ הזה ינתן לך בצורה מסובסדת (לא תמיד אלו מקומות רציניים, אבל שווה לסכן 250 ש"ח בערך זה מה שעולה הייעוץ המסובסד)
ייעוץ במכונים הייעוץ המקצועיים הפרטיים עולה בדרך כלל כ-1200-1500 ש"ח הכולל שלושה מפגשים עם פסיכולוג תעסוקתי, מבחנים פסיכוטכניים והצעות לקריירה המתאימה לך.
לגבי הלימודים בפתוחה אומר לך, מבחינת הרמה האקדמית הרמה היא גבוהה מאוד כמו בכל אוניברסיטה אחרת. חשוב לפני שבוחרים ללמוד בפתוחה להיות בטוחים שיש את האפשרות למשמעת עצמית.
הסיבה היא כי את קובעת לעצמך את קצב הלימודים ולכן יש כאלו המושכים אותם שנים רבות רבות. לכל מי שדואג לגבי כמה פתוחה האוניברסיטה, היא פתוחה בעיקר בגלל גמישות בלימודים והרבה פחות באופי הלימודים בפועל. כלומר ישנם שיעורים, תרגולים, הגשת עבודות ומבחנים. בדיוק כמו בכל מוסד אקדמי אחר. הייתרון הגדול שלה על-פני כל המוסדות האקדמיים האחרים הוא באיכות חומרי הלימוד אשר מוגשים לסטודנטים בצורה נוחה לשימוש והם ברמה גבוהה מצד אחד ומצד שני חוסכים הרבה חיפושים וצילומים לאורך התואר.