שלום :) בשנה שעברה נרשמתי ללימודי ניהול וכלכלה וכעבור חודש פרשתי כי כל תחום המתמטיקה תיסכל אותי מאוד והבנתי שזה לא מתאים לי.
באוקטובר הקרוב אני רוצה להתחיל ללמוד..כי חשוב לי למצוא כבר את הכיוון שלי ולמצות את היכולות שלי.
אני מתלבטת בין מספר תחומים : קרימינולוגיה, מדעי ההתנהגות , מדעי החברה. הבעיה היא שאני לא יודעת מה אפשרויות התעסוקה בכל אחד מהתחומים ומה יהיה השכר שלי. אני מפחדת להגיע למצב שאלמד לימודי ההתנהגות לתואר ראשון ולא אמצא עבודה בשכר הולם... או שאתלה את התואר ליופי על הקיר כפי שהרבה מחבריי אמרו. הא ם באמת זה תואר חסר תועלת?? אין משרות עם שכר גבוה למסיימי תואר זה במכללות נחשבות ( כמו האקדמית ת"א יפו למשל עם התמחות במשאבי אנוש? )
לגביי לימודי אני יודעת שאין יותר מידי אפשרויות תעסוקה פרט למשטרה שבס וכד'... והשכר הוא קצת יותר מעל המינימום.
מאוד חשוב לי להתחיל ללמוד השנה כי אני מרגישה שלא חשוב אם תעבור עוד שנה או שנתיים או 10 אני עדיין לא אחליט מה הכיוון שלי.
תודה רבה על העזרה =)
ש
שני יונגר
מה שאת רוצה
שלום יולי,
קודם כל עדיף שתדעי מה את רוצה לעשות לאחר הלימודים ואז יהיה לך קל יותר לבחור מסלול לימודים. שנית, כפי שהצעתי לרבים אולי כדאי שתלכי לייעוץ מקצועי עם מבחנים פסיכוטכניים ואנשי מקצוע שיתנו לך כיוון הכולל כישורים אישיותיים וכישורים לימודיים ביחד.
אבל יותר מהכל, אם חשובה לך הדרך האקדמית אז אין בזבוז זמן. זה נכון שמחלק מהמקצועות לא תוכלי לעסוק בדיוק בתחום שלמדת כי ההיצע נמוך ואולי גם השכר נמוך, אך שוב את חייבת לדעת מה את רוצה לעשות ולא להכניס את עצמך למסלול שיגרור אותך לסוגי תעסוקה שלא תאהבי, זה יהיה ממש חבל!
האם את יודעת לתאר בקווים כללים איך את רואה את עבודתך בעתיד ואיפה את רוצה להיות? גם בלי שמות מדויקים.