שלום! אני מעוניין לעשות תואר ראשון במנהע"ס ושיווק. הפסיכומטרי שלי הוא 678 וממוצע הבגרויות טוב, אך בכל זאת מבין האוניברסיטאות אני מתקבל רק לבן גוריון. הבנתי שהתואר בניהול מבן גוריון הוא ברמה מאוד נמוכה ובכלל לא מהטובים בישראל. מצד שני יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות כמעט בכל תחום. אופציה נוספת היא לשלב תואר דו חוגי. האם זה יוסיף לערך של התואר שלי?
ש
שני יונגר
לימודי מנע"ס חד חוגי או דו חוגי
שלום צחי,
לא ברור לי מדוע אוני ברסיטת בן גוריון זוכה לשם הרע של המחלקה לניהול שהיא מחלקה מאוד מושקעת.
התואר הראשון בכלל האוניברסיטאות מאוד דומה לזה המציעה אוניברסיטת בן גוריון, עם הבדלים דקים במסלולי מצטיינים או התמחויות של כל מוסד אקדמי.
לגבי תואר דו חוגי הוא בהחלט נותן יתרון מהבחינה של שני מקצועות המשולבים בתואר אחד. זה תואר עמוס יותר אך מאפשר יותר בחירה או התמחות מעמיקה יותר של בוגריו. רק הכי חשוב שתלמד שני מקצועות שמעניינים אותך, אחתר חבל על המאמץ.
בברכה, שני
צ
צחי
האם את מניסיונך מכירה מקרים?
האם את מניסיונך מכירה מקרים בהם העדיפו שלא להעסיק בוגרי בן גוריון בתחומים שדרשו תואר בניהול? כי באמת הסתכלתי ברשימת הקורסים ואת צודקת, הקורסים זהים לחלוטין.
עם זאת בהרבה פורומים בהם מגיבים בוגרי התואר בבן גוריון ממליצים להתרחק מהתואר שם בטענה שאיכות ההוראה שם ירודה......
ש
שני יונגר
על שמו של מוסד הלימודים משפיעים בעיקר הסטודנטים
שלום צחי,
אני חושבת שהסטודנטים עושים אבחנה שגויה. אני מכירה הייטב את המסלול ואת אופיו ואני גם בהחלט מכירה את העיסוק בשמו או איכותו. עם זאת, הסיבה שסטודנטים רבים במסלולים השונים בבן גוריון או במקומות אחרים, זה ממש לא משנה כרגע חושבים שמסלול כזה או אחר הוא לא טוב נובע בעיקר מאופיו של שוק העבודה. למה אני מתכוונת? כוונתי היא לכך ששוק העבודה כיום הוא שוק בו מה שמשחק תפקיד כמעט באופן בלעדי הוא הניסיון הניהולי והניסיון התעסוקתי. לאורך כל השנים ואולי גם כיום הסטודנט הממועצבבאר שבע לא היה חייב לעבוד לאורך התואר מכיוון שעלות המחייה היתה נמוכה מאוד והחסכונות הספיקו בהחלט. מה שקרה בהמשך כבר היווה בעיה עבור הבוגרים. כאשר הם התמודדו על אותה המשרה עם בוגר של אוניברסיטת תל-אביב לצורך הדיון, הם התמודדו עם סטודנט שהיה חייב לעבוד לאורך כל שנות לימודיו לתואר ולכן הוא בעל 3 שנות ניסיון תעסוקתי, לפחות. כאשר מעסיק מקבל שני קורות חיים של שני סטודנטים בוגרי תואר ראשון טריים, האחד מנוסה והשני כלל לא עבוד בשום משרה רלוונטית משמעותית בעבר הוא ישבחר בזה שכבר הוכיח את עצמו ולא בהימור על הבוגר השני שייתכן ויהיה מצויין ויתכן שלא. יש לו על מה להסתמך.
לכן, אני מציעה שתלך ללמוד במוסד המתאים לך ביותר, ממש לא משנה היכן. במקום שבו תרגיש גם בטוח בבחירה שלך וגם בעתיד התעסוקתי. וזכור, התואר בניהול הוא תואר מאוד כללי ולכן קורות החיים הם חזות הכל, ממש שחור ולבן. מצא עבודות הרלוונטיות במהלך התואר אשר ישימו אותך בראש הרשימה של הבוגרים מבוקשים לתעסוקה בגמר התואר ואז תראה שמוסד הלימודים הופך להיות כמעט לא רלוונטי.