היי! אני מעוניינת ללמוד קרימינולוגיה ועבודה סוציאלית, ממה שהבנתי ניתן לשלב זאת רק במרכז האוניברסיטאי באריאל. העניין הוא כזה- אני לא מתכוונת לעבור שום פסיכומטרי (מתוך עקרון) האם זה משהו שיפגע בהמשך דרכי לאחר סיום הלימודים? אני מעוניינת בלימודים שהם פרקטיים ומעשיים. האם ללמוד קרימינולוגיה בלב באוניברסיטה כלשהי "שווה" יותר מלימודים באריאל לדוגמה? (מבחינת לימודי קרימינולוגיה). תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי קרימינולוגיה ועבודה סוציאלית
שלום שירית,
אם את יכולה להתקבל לתואר ראשון ללא פסיכומטרי ולמקצוע שמעניין אותך, אז זה נהדר. אין לציון הבחינה הפסיכומטרית שום השפעה עליך כאשר את סטודנטית מן המניין ובטח לאחר סיום התואר, אז רק הציון של התואר חשוב.
לגבי פרקטיות הלימודים, יש לומר בכנות כי לימודי קרימינולוגיה מחייבים ברוב המקרים להמשיך גם לתואר שני בתחום, ואני לא בטוחה מה טיבו של השילוב עם העבודה הסוציאלית. בדקי האם תקבלי רשיון של עובדת סוציאלית בסיום התואר, במידה וכן אז זהו תואר פרקטי הרבה יותר מקרימינולוגיה בלבד.
לגבי לימודים באוניברסיטה לעומת מכללה, בתחומים הללו יש פחות משמעות מבחינת תעסוקה ברוב המקרים, אך את חייבת לשמור על ממוצע ציונים גבוה במיוחד כי כמות התעסוקה לא רבה בתחום ומכיוון שאני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאת תרצי או אפילו תרגישי שאת חייבת להמשיך לתארים מתקדמים, אז על אחת כמה וכמה.