כיצד ניתן לדעת יותר לגבי טיב של מוסד אקדמי בתחום מסויים?
כיצד ניתן לדעת יותר לגבי טיב של מוסד אקדמי בתחום מסויים?
גיא
3 תגובות
שלום! אני מעוניין ללמוד משפטים. אינני מתקבל לאוניברסיטאות (פרט לחיפה שם אני לא רוצה ללמוד) , ומקבל מלגה של לפחות שליש משכר הלימוד ברוב המכללות. כרגע האופציות העומדות על הפרק הן הקרייה האקדמית אונו, המכללה למנהל והמרכז למשפט ולעסקים ברמת גן. קראתי את תכניות הלימודים בשלושת המוסדות, ראיתי סקרים של הלמ"ס לגבי אחוז התעסוקה ושיעור ההשתכרות לאחר התואר בכל אחד מהם, אך עדיין לא בטוח היכן התואר שלי יהיה שווה הכי הרבה. זה רק בילבל אותי יותר- המרכז למשפט ועסקים ממוקם שלישי בשכר הבוגרים לאחר שלוש שנים, אך לא בין הראשונים באחוז ההשתכרות. לעומתו המרכז האקדמי בקריית אונו דורש את תנאי הקבלה הגבוהים ביותר והוא מלמד את מס' התלמידים הכי גבוה לשנה לתואר ראשון במשפטים בישראל. האם יש לך המלצות כיצד עליי להחליט היכן ללמוד? אני יודע שאת לא יכולה להמליץ על מקום מסויים, לכן אני מבקש המלצות כיצד אוכל לדעת זאת בעצמי? סליחה על החפירה ותודה!!!
ר
רנית
גיא תראה
שמעתי דברים נחמדים על המרכז למשפט ועסקים בר"ג אבל כאחת שלמדה במכללה למנהל אני יכולה לומר שעשיתי בחירה טובה חרף החששות שלי טרם התחלת לימודיי. אני בוגרת תואר ראשון במשפטים של המכללה ומצאתי עבודה במשרד עו"ד די מהר וללא קומבינות. המרכז לתעסוקה פה מכיר הרבה מקומות והם עזרו לי מאד גם בסטאז שעשיתי. אני יכולה להפנות אותך לחברה שלומדת עכשיו שנה ב אם תרצה, אולי היא גם תוכל לפרט לך יותר כי אני פשוט סיימתי לפני שנתיים ואולי שכחתי כמה דברים שהיא בטוח זוכרת...
ג
גיא
את במקרה עובדת המכללה למנהל?
כי אם לא אז התבלבלת כשרשמת "המרכז לתעסוקה פה". זה לא מוסיף לכבוד של אף מקום, רק מוריד....
ש
שני יונגר
קצת רעיונות לדרכי בחירה
שלום גיא,
אני חושבת שכדאי שגם תלך לפגישות בלפחות שתיים מהמכללות שהן אופציה מבחינתך. בשלב זה אחרי בדיקות שכבר עשית וודאי תדע לשאול את השאלות הרלוונטיות לך לגבי אופי הלימודים המקום מלגות וכו׳.
חשוב שתזכור בבירור שלך שהרבה מהמשפטנים בכלל לא עובדים כעורכי דין אלא בתחומי המשפט למיניהם בתוך חברות עסקיות בעיקר. אני מניחה שתוך מספר שנים תדע מה אתה רוצה לעשות בגמר הלימודים. ייתכן והנתון הזה שציינתי יוצר עיוות במדדי השכר שמציג הלמ"ס.
עם זאת, אני מבינה את הקושי בבחירה מבין המכללות כי שלושת המכללות שבהן בררת לגבי הלימודים הן ברמה גבוהה. לכן יש גם מקום לשיקול הכלכלי והגאוגרפי. מבנה הלימודים גם הוא חשוב כדי שתוכל להחליט אם לעבוד במקביל או ללמוד ב100%.