שלום, אני בעל ממוצע בגרות 97.5 וציון פסיכומטרי 678 ומתעניין בלימודי משפטים. ע"פ הסכם שלי מכל האוניברסיטאות, היחידה שאני יכול להתקבל אליה היא אוניברסיטת חיפה (אני בדיוק בסכם המתאים) שאין סיכוי שאני הולך ללמוד בה, הן מבחינת המיקום והן מבחינת איכות התואר שם. לתל אביב אין שום סיכוי שאני מתקבל. בבר אילן אני מגרד בטיפה מלמטה את הרף. (הסכם שלי שם הוא 74.4, הסכם הנדרש הוא 77). דיברתי עם הפקולטה למשפטים שם והם טוענים שאין כל דרך עבורי להיכנס לתואר שם אלא רק ע"י שיפור בגרויות (בשביל שתי נקודות סכם!). עכשיו אני בדילמה רצינית. האם כדאי לי לדחות בשנה את הלימודים ולהשלים בגרויות או שמא עדיף לי כבר ללכת למכללה (המכללה למנהל / המרכז למשפט ועסקים) שבהן התואר "נחשב" לפחות אטרקטיבי ולפי סקרים של הלמ"ס גם קשה יותר להתקבל למשרדים לסטאז' דרכן? מה את היית מציעה לי לעשות ? תודה וסליחה על השאלה הארוכה מאוד.
ח
חלי
וואי ערן זה כל כך מזכיר לי את מה שקרה לי
לפני שנתיים היתי באותו מצב כמו שלך, די דומה. בסופו של דבר לא רציתי לראות את כל הסובבים אותי לומדים ורק אני מחכה עוד שנה בשביל לעשות בגרות בג"ג או תנך 5 יח"ל. בסופו של דבר החלטתי להרשם למכללה למנהל בראשון בגלל חברה שהחלה ללמוד שם שנה לפני. הבנתי ממנה שלא כדאי לחכות עוד שנה ותאכלס היא צדקה. הסכם שלי התקבל למכללה ואני מאד מרוצה מהתנאים, המרצים וכדומה. הכי דרוע אם תלא בטוח אז אני יודע שיש יום פתוח או פגישת יעוץ וכאלה. לך תנסה להתרשם מה כבר יכול להיות. אנחנו בחודש מאי ולא אוגוסט ככה שבלי לחץ אם יש לך עוד שאלות על משפטים אז תשאל בכיף , אשמח לעזור :)
ע
ערן
אני אשמח לשמוע תשובה גם מ-שני
ש
שני יונגר
דילמה רצינית
שלום ערן,
אכן המשרדים הגדולים מעדיפים את בוגרי האוניברסיטאות המצטיינים לשורותיהם. אך השאלה היא האם זו השאיפה שלך (אפשר להתקבל גם דרך המכללות הטובות בתחום).
נקודה שחשוב לזכור בתחום המשפטים היא כמות הבוגרים המסיימים בכל שנה את הלימודים והתחרות הגדולה. אם הכיוון הוא המשרדים הגדולים אז יש עדיפות עדיין לאוניברסיטאות. למרות שאינני חושבת שיש הבדל אמיתי ברמה, רק ביוקרת התואר.
מה שאני מציעה לך לעשות הוא לבחור איפה חשוב לך להיות לאחר סיום הלימודים. לזכור שאין הבטחה שאם תלמד באוניברסיטה באמת תצליח להכנס למשרד גדול. וחשוב גם כן השיקול הכלכלי של עלות הלימודים במכללות לעומת האוניברסיטאות, אם זה שיקול עבורך. נקודה נוספת שכדאי שתחשוב עליה בכנות בינך לבין עצמך היא, האם תוכל באמת לשפר את ממוצע הציונים שלך בצורה כזו שתכניס אותך לכל מוסד אקדמי, ובו זמנית תזכור כי רף קבלה ללימודים תמיד נמצא בפוטנצליא עליה.
אולי כדאי שתפנה למכללות עצמן ותבקש נתונים לגבי הסטאז' של הבוגרים שלהן, אם הנתונים טובים, הם ישמחו לספר לך עליהם.
מה אתה אומר?
שני
ע
ערן
תשובה
היי שני תודה על התגובה. אני לא חושב שתהיה מכללה שתגיד לי שהתלמידים שלה לא התקבלו למקומות עבודה יוקרתיים ושיש לה מיליון תלמידים שעושים סטאז' במשרדים הכי טובים בישראל. הרי בסוף מדובר בעסק לכל דבר ועניין. מה שמאוד מרתיע אותי במכללות -במקומות כמו המרכז למשפט ועסקים בר"ג והמכללה למנהל ועוד מקומות שבדקתי, סף הקבלה לתואר במשפטים הוא כל כך נמוך (בדרך כלל משהו כמו ממוצע 90 בבגרויות בלבד) שברור לי למה קשה לבוגרי תארים למצוא משרד טוב לעשות בו את הסטאז'.