שלום. שמי גיא, בן 23, רשום ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומנהע"ס בבן גוריון שיתחילו באוקטובר הקרוב. חשבתי הרבה על הרשמתי לתואר ועל מה שאעשה בעתיד וחשבתי לבטל את ההרשמה ללימודים ולגשת ללמוד רפואה סינית. זה תחום שתמיד ריתק אותי אבל למרות זאת בגלל ציון פסיכומטרי גבוה שקיבלתי (וחבל לי "להפסיד" אותו ללימודים שאינם דורשים ציון) ובגלל שזה לא תואר ממשי ושאני לא יודע הרבה מדיי על התחום מבחינת אפשרויות תעסוקה בארץ, יש בי גם חשש גדול. חשבתי שאולי יש לכם ידע כלשהו בנושא - האם יש צורך במטפלים אלטרנטיביים בישראל? האם תעודה ברפואה סינית (לימודים של כ-4 שנים) "שווה" משהו בכלל? האם יש מכללות/מוסדות מומלצים שנחשבים לטובים יותר או פחות בתחום? הפחד הגדול שלי הוא לסיים את הלימודים בגיל 27 ולגלות שאין לי מה לעשות בתחום. אשמח מאוד לתשובות במידה ומישהו כאן יודע. ושיהיה שבוע מעולה!
ש
שירי
תגובה
היי גיא, אני נמצאת בדיוק במצבך אני מתלבטת בין לימודי פסיכולוגיה/ מדעי ההתנהגות או נטורופתיה שגם היא קשורה לרפואה המשלימה. היום יש ביקוש רב ויותר מודעות לתחום הרפואה המשלימה גם בקופות החולים, תוכל לבדוק באמת באינטרנט מהו הביקוש לתפקידים אלה,ובנוסף קח בחשבון שכשתסיים את הלימודים רמת המודעות בעניין הזה תהיה אפילו גדולה יותר כי זה תחום שהולך ומתקדם ולא ההפך. ולגבי הפסיכומטרי,גם אני עשיתי פעמיים ועדיין אני חושבת שגם אם אחליט ללכת לכיוון לימודים שלא מצריך בכלל את הפסיכומטרי והוא טוב יותר בשבילי אלך עליו ואדע שעשיתי את הפסיכומטרי בכדי להסיר את הספק ולנסות וללמוד מה שאני רוצה באמת.
ולגבי פסיכולוגיה בפרט,אני מתארת לעצמי שידוע לך שאין כל כך במה לעסוק בתחום הזה עם תואר ראשון אבל מגוון התארים השניים שנפתחים בפנייך בעקבותיו הם רבים , תבדוק זאת
בהצלחה! :-)
ש
שני יונגר
בחירות אקדמיות
שלום גיא,
ראשית חשוב לי להדגיש כי לא חייבים לעבור בשערי האקדמיה כדי להצליח בקריירה. רבים וטובים הצליחו גם ללא תארים אקדמיים, מה שאומה שהכי חשוב שתעשה את מה שאתה טוב בו, ואם יתמזל מזלך גם את מה שתאהב.
לגבי העיסוק בתחום הרפואה האלטרנטיבית בכלל, יש בכך תעסוקה אך הדרך אינה פשוטה ורבים שלמדו את התחום מקשים למצוא תעסוקה הולמת בו. לכן, אינני יודעת מה הם סיכוייך. אמנם אין זה אומר שלא תעבוד, אך אינני יודעת אם תצליח למצוא עבודה בתחומך ותצליח בו. מה שבטוח לימודים אלה מרתקים.
אולי כדאי כדי להרגע, שתחשוב על העניין הבא, תמיד אפשר להתחרט ולשנות כיוון בחיים, רבים עושים זאת כל שנה. ולכן לסיים בגיל 27 זה בחלט לא נורא ובטח לא סוף העולם. אותה הסיטואציה עלולה להעמיד אותך במבחן המקצועי גם אם תסיים תואר ראשון אקדמי.
חשוב על מה נכון לך יותר היום. המלצות על בתי ספר לרפואה אלטרנטיבית נשמח להעביר לך ולהפנותך אליהם, אך אין באפשרותנו להמליץ.
בברכה, שני
ש
שרית
לימודי רפואה סינית
שמי שרית למדתי המון קורסים ולימודים אקדמאים במכללת רידמן ועוד... היום לרפואה האלטרנטיבית ולטיפולים שכאלו יש המון ביקוש. לשמחתי פתחתי עסק ואני עובדת בתחום בענף "ריפוי עצמי לבעיות עיניים" פתחתי אתר בשם :selfhealing.co.il. ואני יכולה להגיד לך שהלימודים ברידמן עזרו לי מאוד.