שלום,אני חיילת משוחררת כבר חצי שנה . אני מעוניינת ללמוד תואר ראשון בקרימינולוגיה הבעיה היא שאני יצטרך להשלים ל4 י"ח באנגלית ומתמטיקה ,אז חשבתי שעדיף לי לעשות מכינה ועל סמך המכינה להתקבל ללימודים. השאלה שלי זה מה עדיף לדעתך? בנוסף יש מכללות שמקבלות ללא בגרות או פסיכומטרי לימודי תואר ראשון אך פחות מובחרות האם יש הבדל בסופו של דבר איפה לומדים ??.
ש
שני יונגר
לימודי קרימינולוגיה
שלום הודיה,
בדרך כלל השאלה היא האם תוכלי להתקבל ללימודים במקום בו תלמדי. תמוהבעיני עניין 4 היחידות במתמטיקה. בכל אופן, לכל מוסד אקדמי יש זכות לבחור מה יהיו תנאי הקבלה אליו. אם יוקרת התואר באוניברסיטה חשובה לך אז קדימה למכינה. התארים בחלק מהמכללות גם הם ברמה גבוהה אך שם צריך לבדוק אם לא תוגבלי בתנאי הקבלה לתואר שני שהוא קריטי לתחום.
אני מציעה שתעשי חושבים טוב טוב כי יש לך כרגע את שתי האופציות, גם המכללות וגם למכינה. לכי ללמוד במקום שבו תרגישי הכי נכון לך. כדאי שתפני לכמה מכללות גם כדי להתרשם. בשירות של האתר יוכלו לעזור לך בכל הפרטים.
בהצלחה, שני
ל
ליאור
יש גם באוניברסיטה הפתוחה
יש גם אופציה ללמוד קרימינולוגיה כתואר של האוניברסיטה הפתוחה ואז תנאי הקבלה לא משחקים תפקיד כלל. תבדקי בבית ברל נדמה לי שלהם יש את המסלול המשולב בקרימינולוגיה של האונ' הפתוחה. ולגבי המוניטין של התואר – תואר של האונ' הפתוחה בד"כ נחשב בשוק העבודה. מציעה לברר.