עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה וחינוך-איפה אפשר לעבוד בזה אח"כ? איפה יש יותר אופציות?
מעבודה סוציאלית אפשר להמשיך לתואר שני בפסיכו', או שאין קשר?
עד כמה לשים דגש על ה'יוקרה' של המכללה? במקרה הזאת, המכללה שיש בה עבודה סוציאלית נחשבת יותר מזו שיש בה פסיכולוגיה וחינוך..
פסיכולוגיה וחינוך-אפשר להתחיל לעבוד מיד או שצריך תואר שני דווקא?
יצא קצת מבולבל, מצטערת.. תודה!
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה וחינוך או עבודה סוציאלית
שלום שירה,
מלימודי עבודה סוציאלית אפשר מייד לעסוק בתחום. הלימודים כוללים בתוכם הכשרה פרקטית מה שמבדיל את התואר מתארים אחרים.
מלימודי פסיכולוגיה וחינוך הצפיה היא שתמשיכי או ללימודי תעודת הוראה או לתארים מתקדמים אחרים בתחומי הטיפול למשל.
כמובן שההחלטה חייבת לנבוע ממה שתרצי לעשות לאחר סיום הלימודים. מבחינת תעסוקה כמובן.
לגבי יוקרת התואר, עד כמה שידוע כי ההשפעה גדולה יותר בלימודי פסיכולוגיה ובעיקר למי שרוצה להמשיך לתואר שני בתחום. בעבודה סוציאלית יש גם מכללות מצויינות וברמה גבוהה. בחרי ללמוד היכן שתקבלי את המיטב עבור כספך.
מקווה שעניתי על שאלתך, שני
ש
שירה
תודה על התגובה..
אני רוצה להתעסק עם ילדים ונוער בסיכון.. השאלה איזה לימודים פותחים יותר אופציות בתחום הזה..
פסיכולוגיה וחינוך, חייבים להמשיך ללמוד או שכן אפשר למצוא עבודה בתחום גם עם תואר ראשון? תעודת הוראה, כמורה בכתה-זה ממש לא הכיוון שלי..
ש
שני יונגר
מה ללמוד?
שלום שירה,
למכללת בית ברל ואולי למכללה נוספת, יש מסלול לחינוך לנוער בסיכון. אני חושבת שאם זה הכיוון שלך כדאי לך לשקול את הלימודים הללו, למרות שהם לימודי חינוך ולטענתך אינך רוצה להיות מורה הכרח. אולי כדאי שתבדקי.
לגבי פסיכולוגיה וחינוך, לא חייבים תואר שני כדי לעבוד, אך כדי לעבוד כמטפלת מכל סוג שהוא תהיי חייבת להמשיך ללמוד, זהו תואר כללי יחסית וחשוב לזכור זאת.
אפשרות נוספת שתוכלי לשקול הם לימודי חינוך בלתי פורמאלי, שם לא תיידעי עצמך הוראה בכיתה בצורה פורמאלית אלא לתפקידים בלתי פורמאליים מסוגים שונים עם נוער, אך לא בהכרח.