שלום ,אני רוצה מאוד כבר להתחיל ללמוד תחום שהוא מתאים לי אישית ורציתי לדעת מה יתאים לי.
אני מחפש תחום שיעסיק את החשיבה ככה שספורט לא בשבילי ,אני חושב בדרך אנליטית, אני רואה במחשבה את הדבר שאני רוצה להבין אותו וע"י שאני מחפש לראות את המאפיינים שבו ואת השוני שלו מאחרים ובמה למשל יש לו יתרון,חסרון ככה בערך ואיך ליפות אותו אם מדובר בדבר שניתן לייפות . או למשל בהגדרות של מילים אני טוב ,להגדיר את המילה הנכונה או לראות את הפירוש של המילה לגבי מה שנאמרה ,האם זו המילה הנכונה או שנאמרה באופן הנכון. ככה בערך.. אבל מורה ללשון לא נראה לי שאני יהיה.
ש
שני יונגר
מה תרצה לעשות אחרי התואר?
שלום ערן,
נשראה שאתה מאוד מבולבל, והצלחת לבלבל גם אותי. אם אתה מסוגל להבין מצבים או תבניות זה מצויין וזה יכול להיות יעיל בכל תחום שתלמד, אבל זו רק חלק מהשאלה. החלק החשוב של השאלה הוא מה אתה רוצה לעשות אחרי התואר מה אתה רוצה להיות? איפה אתה רוצה לעבודה ומה היית רוצה לעשות שם, גם אם תתאר את העניין בצורה ציורית זה עדיין יעזור הרבה יותר מאשר להבין מהן יכולות הלמידה שלך.
האם תוכל לתאר לי מה היית רוצה לעשות בעבודה, על מה אתה חולם ואיך זה נראה בעיני רוחך? זה יעזור לי לנסות ולעזור לך.
בברכה, שני
ע
ערן
בחירת תחום לימוד
אני למעשה רוצה ללמוד קורס מקצוע שבינתיים יתן לי כסף במקום לעבוד במלצרות למשל ולממן לימודים באוניברסיטה.
הבעיה שאני לא יודע מה ללמוד ,אני אוהב לחקור לדעת להבין להגדיר ליצור כל אלו נותנים לי סיפוק ואני מעדיף שהקורס לא יתן לי סתם יותר רווח אלא גם עניין ואולי אפילו שאני ארצה לעשות בעתיד תואר באותו תחום שזה בכלל טוב. חשוב לי שמה שאני ילמד יקדם גם אותי לא רק ברווח,וגם למשל ללמוד מחשבים לא מעניין אותי למרות שזה מאופיין בלוגיקה.
אני פשוט לא יודע איזה תחומים יש שמתאימים למה שאני רוצה כך שאני לא יודע מה לבחור מבין התחומים.
למשל אני לא מתעניין בכלל בתחומים שדורשים הרבה ידע כללי ויותר פעולות לפי אותו ידע שלמדתה,אלא אני רוצה לבוא ממקום שאני צריך ללמוד ולהבין את המצב ואז לחשוב מה עושים.