שלום , אני בת 26 ויש לי ילד בן חודשיים . אני הנדסאית אלקטרוניקה במגמת מחשבים ורוצה ללמוד לתואר אני לא יודעת אם אוכל ללמוד להנדסה וגם לשמור על הילד בבית(אני לא יודעת אם יהיה לי מספיק זמן ללמוד) למרות אני מאוד רוצה. אין לי פסיכומטרי אני מחפשת מוסדות לימוד שתנאי קבלה שלהם ללא פסיכומטרי האפשרויות הן מצומצמות מאוד גם בגלל הפסיכומטרי וגם בגלל איזור המגורים (חיפה) זה או אוניברסיטה הפתוחה או מכללות פרטיות ואין לי אפשרות כלכלית למכללה פרטית . התעניינתי לגבי : הנדסת תעשייה וניהול, מנהל עסקים, כלכלה וניהול או ניהול וחשבונאות הייתי רוצה לקבל עצה לגבי איזה מקצוע שמתאים לאמהות ( שאפשר ללמוד גם אם יש תינוק בבית) תודה מראש
ש
שני יונגר
מגוון אפשרויות
שלום שרונה,
למעשה יש מגוון של אפשרויות שתוכלי לבחור מביניהן., אני מנחה שהמסלול של האו"פ יכול להתאים לך מאוד מכמה סיבות: הלימודים בחלקם יכולים להתקיים מרחוק (VC), תוכלי לקחת החל מקורס 1 בסמסטר ויותר בהתאם לזמנך הפנוי, הלימודים בעיקרם הם בערב. מלבד האו"פ כל מוסד אקדמי המציע מסלול לימודים גמיש (מרבית המכללות מציעות מסלולי לימוד נוחים מבחינת שעות הלימוד)
לגבי שאלתך השנייה, אני יוצאת מתוך נקודת הנחה כי מדובר בעבודה שבה שעות העבודה הן נוחות יותר. לכן, כל המקצועות הפיננסיים יכולים להביא אותך בסופו של דבר לתעסוקה בבנקים, שם שעות העבודה יכולות להיות נוחות יותר. אבל, כמובן שיש עוד אפשרויות רבות, חשוב שתחשבי מה את רוצה לעשות בעתיד הרי למדת מקצוע כבר ואני מבינה שאינך עוסקת בו או אינך מעוניינת לעסוק בו שוב. הבחירה היא שלך.
אולי כדאי שתשקלי ללכת לייעוץ מקצועי עם ניתוח פסיכולוגי לקריירה שיבדקו במה את יכולה להיות טובה בהתאם לשאיפותיך.