שלום לשני יונגר - אני בן 24 ,ואני מעוניין בלימודי משפטים נטו. אין לי מספיק פסיכומטרי בשביל זה באוני חיפה ולא מעוניין לבזבז עוד שנה לפחות בשביל זה , יש לי אפשרות להתחיל בלימודי מדעי המדינה באוניברסיטה וכשלסיים לעשות תואר שני במשפטים , כמובן שעדיף פה לדחות שנה ולהתחיל את מה שאני כן רוצה ,מדעי המדינה כן מעניינים אותי אבל יותר משפטים... למה לא לדחות בשנה? כי אני כבר רוצה להכנס ללימודים למסגרת וללמוד אני לא יכול לראות את עצמי שורף עוד שנה שלמה על זה.
האם זה הגיוני לסדר את זה ככה? והאם מדעי המדינה ומשפטים משתלבים יפה מבחינה תעסוקית וכספית?
תודה רבה!!
ש
שני יונגר
זמן מול תועלת
שלום טל,
ראשית מדעי המדינה בשילוב עם משפטים נשמעים כמו שילוב מצויין. הכל תלוי במה שמעניין אותך לעשות כמשפטן.
לגבי עניין הדחייה לעומת התחלת תואר ראשון אחר. זה מעט טריקי; מצד אחד זה מקצוע שמעניין אותך ומצד שני אלו 3 שנים קשות של לימודים שלאחריהן אתה מתכנן עוד 3 שנים קשות של לימודי משפטים. מעטים מסוגלים ללמוד ב100% לאורך שנים רבות כל כך. חשוב שתקח את זה בחשבון.
למרות דברי אלו, הכל תלוי בפער הציונים שלך בפסיכומטרי ותעודת הבגרות. השיקול חייב להיות זמן מול תועלת. האם בוודאות תוכל להגיע לציונים הדרושים לקבלה ללימודים בתוך שנה? אם כן, ההשקעה נשמעת לי כדאית. את תחומי העניין הנוספים על משפטים תמיד תוכל ללמוד לתואר שני ולהרחיב את הידע.
מה אתה אומר?
בברכה, שני
ט
טל ר.
המ
אני חושב שאת צודקת במה שאת אומרת , שמעי ,הציון שלי הוא 450 בפסיכו ,זה אומר שאני צריך מינימום עוד שלושה פעמים בשביל לשפר ,זה במידה ואפשר כל פסיכומטרי לפחות ב100 נקודות שזה דבר שלא כ"כ פשוט יש אנשים שמשפרים רק ב40 נקודות..אז העיניין יכול להגרר ולהגרר ...
אז כמו שאני רואה את זה אני מעדיף לראות את עצמי כסטודנט כבר מתחיל צעד ראשון ומשפטים כתואר שני , זה נראה לי פשוט הגיוני יותר כך או כך זה או זה או שפשוט אני יכולה לעשות מכינה ייעודית בתל חי וללמוד שמה מקצוע שהוא פרקטי ושיש בו כסף כי בשביל להתקבל ללימודי משפטים אף אחד לא יבטיח לי לתואר שני אם אין לי ציונים טובים ,פה בתל חי אני אני מבזבז שנה אבל אני נכנס בסיכוי יותר גבוה ללימודים שפה הם פשוט יותר מועילים לי מאשר מדעי המדינה .