שלום שמי בתאל ואני בת 20.5. עשיתי שנת שירות וסיימתי באוגוסט האחרון, מיד לאחר מכן עשיתי פסיכומטרי וכרגע אני מתלבטת אם להתחיל השנה או שלא. מצד אחד המסגרת טובה לי ואני מחפשת וזקוקה לדבר החדש הזה בחיי שיהיה בעל תוכן. מצד שני לא חוויתי עדיין, לא טסתי, לא עשיתי כביכול משו בעל עניין או אפילו בצורה השטחית לא עשיתי כסף.. הפחד שלי הוא שאם אתחיל השנה ארגיש תחושת פספוס ושזה "גדול עליי" מצד שני אני מפחדת שאם אדחה את זה אאבד את עצמי.. אתחיל לעבוד אבל לא באמת אעשה משו, ויותר מכך שבסופו של עניין אפילו לא אתחיל שנה הבאה כי יש נטטיה לאנשים לדחות לימודים הרבה זמן. החברות תומכות לחכות. לפי מה שהם טוענות אני לא בשלה ללימודים ואני צריכה קודם להכיר את עצמי ולהתנסות.. ההורים כמובן רוצים שאתחיל בשביל לא לבזבז זמן ואחרי שאסיים את התואר שאעשה מה שאני רוצה.. מה לעשות??
ש
שני יונגר
בסופו של יום זו הבחירה שלך
שלום בתאל,
אנני כאן לומר לך מה נכון לך, אך אני חייבת לומר כי אני מבינה את שני הצדדים. ראשית, לדעתי יש ריצה מהירה מידיי לכיוון הלימודים בגיל שהולך ויורד משנה לשנה, זאת עקב תחושה של פספוס. בגלל תחושה זו לרוב לא תפגשי בוגרי אקדמיה שבחרו לבלות ולטייל לאחר הלימודים, אלא כולם רצים ישירות לעבודה ולמסלול המרדף האחרי הקריירה.
השאלה היא מה נכון לך, אם תהיי מתוכננת ותבחרי את דרכך בצורה נבונה, תוכלי גם להנות וגם ללמוד בגיל יחסית צעיר. אני מניחה שאם תדחי בשנה את הלימודים לטובת מנוחה עבודה ונופש, תגלי מהר מאוד שלא קרה דבר וכי את עדיין משתייכת לחתך הגילאים הצעיר של האקדמיה.
מהצד השני קיימת האפשרות שתגלי כי את לא מעוניינת במסלול הזה לאכזבתם של ההורים, אך תמיד אנו שואלים האם חובה על כולם לעבור את המסלול האקדמי או לא..? לעניות דעתי, לא יקרה דבר אם תקחי את הזמן לחשוב מה איך והיכן את רוצה ללמוד ולא תרוצי ישירות לזרועות האקדמיה למסלול הראשון שישמע לך טוב. כדאי מאוד לבדוק ולדעת מה תרצי לעשות לאחר הלימודים כי התואר עצמו מעניין יותר או פחות יקח אותך למסלול שיהיה לך טוב או לא טוב וחבל בעתיד להתחרט שמהרת לרוץ וללמוד משהו שלא התאים לך, כפי שרבים אחרים עושים בכל שנה.
מהלך השפרה יכול להיות לקבוע מתי תתחילי ללמוד, ובינתיים תעבדי ותטיילי, עם ידע ברור של זמן ומקום. אם אינך מרגישה מוכנה ללימודים לא כדאי להיכנס ולהילחץ מהמערכת בעלת הדרישות המרובות (האקדמיה) לפני שאת יודעת לאן את רוצה שהיא תיקח אותך.