שלום רב , אני כרגע לומד הנדסאי תוכנה מסיים בעוד שנה , הלימודים הלכו לי בקלות והיו לי ציונים מעולים , אני רוצה להמשיך את הלימודים אבל אין לי בגרות מלאה רק אנגלית מתמטיקה ולשון אין לי סיכוי להתקבל לאוניברסיטאות , רק למכללות המקומות שמאפשרות לי להיכנס עם התעודת ההנדסאי הם : מכללת אריאל. המרכז האקדמי דן. מכללת רמת גן. ובמכללת נתניה אני יגיע לוועדה ...
אגב אני מנתניה ומכללת נתניה ממש קרובה אליי. מכללת אריאל חשבתי על מעבר למעונות. מכללת רמת גן רחוק ממני אבל הבנתי שזה תואר של אוניברסיטה ולימוד מכללה מה זה אומר עדיין לא הבנתי. והמרכז האקדמי דן לא שמעתי הרבה על המקום.
ש
שני יונגר
תשובה חלקית
שלום,
מכיוון שלמנהלי הפורום אין את האפשרות להשוות בין המוסדות השונים לא אוכל לומר לך איפה כדאי או לא כדאי ללמוד.
חשוב מאוד שתלמד במסלול המתאים לך והכי חשוב שתוכל למצוא עבודה טובה בסוף הלימודים בו. בדרך כלל מוסדות המתגאים בבורגים שלהם ישמחו לספר לך היכן הם מועסקים כיום.
לגבי שאלתך על המסלול של מכללת רמת גן, המכללה מלמדת את התואר של האוניברסיטה הפתוחה במבנה לימודים של מכללה, כלומר לימודי בוקר או ערב במסלול קבוע מראש כמו בכל מוסד לא פתוח, לצורך העניין.
נשמח לשמוע עמלצות מחברי הפורום המכירים את המוסדות הנ"ל.
בהצלחה בחיפושים, שני
ה
המתלבט
תואר ראשון ברמת גן מהאוניברסיטה הפתוחה
אז המכללה לרמת גן תעניק לי תואר של הפתוחה ואני יהיה בוגר אוניבריסטה פתוחה או בוגר מכללת רמת גן ?? והאם המרכז האוניברסטי אריאל זה מכללה או אוניברסיטה
ש
שני יונגר
תשובות
שלום,
ככל הנראה התעודה שתקבל תהיה של המכללה ושל האוניברסיטה ביחד. לגבי אריאל, זו מכללה למרות השם, הם כבר שנים רבות מנסים לקבל אישור של המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) להפוך לאוניברסיטה, אך עדיין לא אושר להם הדבר.