שלום שמי אבי, אני מתכנן להתחיל לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב באוק' הקרוב. ציוני הבגרויות והפסיכו' מאפשרים לי להתקבל לכל המוסדות וצמצמתי את האפשרויות למכללה למנהל ואונ' תל אביב. המכללה, שנמצאת קרוב למקום המגורים שלי מציעה לי מלגת מימון שכר לימוד מלא. האוניברסיטה, שלא רחוקה כל כך ממקום מגורי נחשבת יוקרתית יותר ומאפשרת לימוד תואר ראשון דו-חוגי. אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה, תודה, אבי =)
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המחשב
אבי שלום, אוניברסיטאות ומכללות מאז ומעולם בתחרות, הפער מצטמצם בחלק מהתחומים. והמכללה למנהל בהחלט ממצמצמות הרווחים הגדולה מבין המכללות.
בגדול אני ממליצה לך לעבור על הדרישות והתכנים של שני המוסדות, לרוב מוצאים הבדלים קטנים שעשויים לעשות את ההבדל. אני מניחה שיש פה גם אלמנט כלכלי ששווה לקחת בחשבון, מה המחיר למלגה?
אוניברסיטה פותחת דלתות לטובים, לא לכולם באופן גורף, בדיוק כמו לבוגרי מכללה, הטובים, על פי רוב, מוצאים יחסית מהר את דרכם, מכל המוסדות. אם אתה נמנע על הנבחרת המנצחת, סביר להניח שהקלף ימשיך איתך.
המכללה למנהל לא ממותגת בתחום המחשבים גבוה יותר מאוניברסיטת ת"א, אבל אם תשכיל לצבור ניסיון תעסוקתי כבר בלימודים ותצלח דרכך במכללה, הרי שבמקרה כזה, הייתי ממליצה לך לבחור דרך הכיס :)
המון בהצלחה בבחירה ובלימודים :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה ללימודים 052-6969745
מ
מאיה
שמעתי דברים טובים על
אונ' ת"א אבל באופן אישי אני לומדת לתואר ראשון מדעי המחשב במכללה למנהל ואני בסדר עם זה. לא זכיתי למימון שכ"ל מלא כמו שאתה הולך לקבל אבל בגלל שזה קרוב לך לבית לא היתי שוקלת בכלל. אני נוסעת ללימודים בראשון מרמת גן ותקועה בפקיים. רק כשאני ישנה אצל חבר שלי בראשון אני מבינה כמה עדיף ללמוד במכללה מבחינת אי הפקקים בבוקר.
בכל מה שקשור ללימודים - הם עומדים בציפיות שלי ואני מבסוטה, הבנתי שגם יש להם שם וקרוב משפחה שלי שסיים תואר שנה שעברה במדעי המחשב במכללה כבר מצא עבודה בתחום והוא מרוצה קיצר, המכללה למנהל עדיף לדעתי