אני מתלבטת לגבי תחום/מסלול לימודים שיתאים לנושאי העניין שלי ושאיפותיי.
תמיד חלמתי להשתלב באקדמיה ולהיות חוקרת ומרצה, אני יודעת שהדרך ארוכה ולא קלה אבל יש לי סבלנות ואני משקיענית ומתמידה ומצטיינת בלימודיי.
בתיכון למדתי מסלול ביולוגי - וסיימתי בהצטיינות- אבל נטיותיי הן יותר הומניות מריאליות; אני מתעניינת בתבויות - בעיקר אירופיות, עתיקות ועכשיוויות- שפות - אני דוברת גם ערבית- היסטוריה ופילוסופיה.
מה הוא מסלול הלימודים שכדאי לי לעבור כדי לממש את חלומי? אני מודעת לכך שאין ביקוש בשוק העבודה למסיימי תארים במדעי הרוח/חברה/אומנות אבל בכל זאת האם אוכל למצוא עבודה גם בתחילת דרכי האקדמית- יחסית- כדי לאפשר לעצמי מעט רווחה כלכלית? מה הן העבודות הנפוצות/קיימות בקרב מסיימי תארים אלו?
תודה מראש על העזרה.
ש
שני יונגר
לימודי המזרח הרחוק
שלום נטליה,
אולי לאור דבריך כדאי שתשקלי ללמוד לימודי המזרח הרחוק, עם התמחות בסין למשל, תוכלי לשלב לימודי אלו עם לימודי ניהול ובכך תרווחי גם לימודי תרבויות , גם לימודי שפות וגם אפשרויות תעסוקה רבות מאוד לאחר סיום הלימודים.
מה דעתך על הרעיון הזה?
בברכה, שני
נ
נטליה
אפשרויות תעסוקה
שני, תודה על התגובה.
תשובתך מפנה אותי לחשוב על צד פרקטי יותר ללימודים שמשלבים מדעי הרוח. לצערי אני לא נוטה כל כך לעניינים שקשורים בעסקים/כלכלה/ניהול... בנוסף, אין לי ידע בנוגע לאפשרויות התעסוקה שפותחים בפני לימודים אלו...
האם, מן הסתם,כפי שזה נשמע, עסקים עם מדינות המזרח- הבנתי שיש עלייה בביקוש לזה- או שאולי ישנן אופציות נוספות שאני לא מעלה על הדעת? האם ידוע לך אם מלבד לימודי מזרח אסיה יישנו ביקוש גם ללימודי תרבויות אחרות במגזר העסקי?