שלום, אני רוצה ללמוד שנה הבאה ואני קצת מבולבלת.. התחומים שמושכים אותי הם קולנוע (לא תקשורת), טיפול בעזרת בעלי חיים, כתיבה, ווידאותרפיה. לא יודעת מה להחליט, מאיפה להתחיל, ובנוסף אני לא בטוחה אם אני מוכנה נפשית להתחיל ללמוד לאורך זמן. חשבתי על לימודי קולנוע אך לא כל כך התחברתי למסלולים שיצא לי לראות, או לתוצרים.. בנוסף אני מרגישה שזה סיכון, מפני שאיני יודעת אם אפשר לעשות תואר שני כלשהו לאחר שיש תואר ראשון בקולנוע, ויכול להיות שלא אצליח למצוא עבודה בתחום (אולי ללמוד במשהו אחר במשך שנה-שנתיים..?). אני דתייה ומעדיפה מקומות שחלקם עם חברה דתית (כמו בר אילן). בנוסף חשבתי ללמוד במעלה אך אין תואר.. ובקיצור, מבולבלת מאוד.
ש
שני יונגר
מה את רוצה לעשות אחרי התואר?
שלום רותי,
אני חושבת שלפני הכל את חייבת להחליט מה את רוצה לעשות אחרי הלימודים, זו הדרך הטובה ביותר לבחרו מסלול לימודים. הדרך של לבחור רק לפי תחום שמושך אותך כרגע או נראה מעניין היא מעט בעייתית במיוחד שתחום הקולנוע מחייב שזה יהיה מי שאת ומה שאת.
אני חושבת שכדאי מאוד שתלכי לייעוץ אצל איש מקצוע, יש מכונים רבים העוסקים בכך ועושים בחינות ושיחות עם פסיכולוג תעסוקתי, זה יכול לעזור לך להתמקד.
אחרי כן, יהיה לך קל יותר לבחור איפה ללמוד ולהתלבט בעניין המסלולים המתאימים שם לדתיים.