אני מתעניינת בתרבויות , היסטוריה ושפות ומחפשת תחום לימודים - שיאפשר תעסוקה בהמשך- שקשור לתחומי העניין שלי. לאחרונה שמעתי על תחום באנתרופולוגיה שנקרא אנתרופולוגיה יישומית, מה הוא תפקידם של אנתרופולוגים יישומיים? במה הם עוסקים? האם יש ביקוש לאנתרופולוגים יישומיים? היכן מועסקים לאחר הלימודים הללו?- אני מניחה שצריך תואר שני לפחות כדי לפתוח את הדרך בפני-
אשמח לקבל מידע אודות תחום הלימוד הזה ואפשרויות התעסוקה בו.
תודה מראש על העזרה :)
ש
שני יונגר
אנתרופולגיה יישומית
שלום מיה,
אני חייבת להסכים כי אנתרופולגיה יישומית היא בהחלט תחום מרתק במיוחד בפאן התעסוקתי, של עזרה לזולת וניתוח תהליכים בהיבט התרבותי חברתי שלהם.
לשם לימודי אנרופוגיה יישומית עליך כמובן להתחיל בתואר ראשון אנתרופולוגיה ותוכלי לגשת לתואר שני בתחום האנרופולגיה היישומית שנכון להיום נלמד באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית.
התחום אינו מפותח מאוד בארץ ולכן הצלחתך בו תלויה רבות בך כי לא מדובר בתחום מצחקרי אלא בתחום המזכיר ייעוץ ארגוני שבו האנרופולג היישומי מסייע בפתרון בעיות או בהבנת תהלכים הנובעים מהתרבות.
לכן, אני מניחה שמרבית התעסוקה היא כעצמאית.
בברכה, שני
מ
מיה
אנתרופולוגיה יישומית
שני תודה רבה על ההבהרה.
האם כוונתך שיש מסלול שנקרא אנתרופולוגיה יישומית במסגרת אנתרופולוגיה לתואר שני בעברית או בתל אביב? כפי שתפקידו של היועץ הארגוני לייעץ במסגרת החברה בה הוא מועסק, האם ידוע לך אם יישנן בארץ חברות/משרדים ממשלתיים שצריכים שרותי אנתרופולוג יישומי שעובד דרכן?