שלום אני בעוד חמש חודש משתחרר מהצבא ומאד חושש מהעתיד! אני הנדסאי לא מדופלם בן 23 . בזמן הצבא התאהבתי בשפת .NET , וחשבתי לעשות תואר ראשון במדעי המחשב. אבל לצערי גיליתי שאני אצטרך לעשות פסיכומטרי ושפר ל4 יח' מתט'.
אני מאד רוצה למצוא עבודה טובה ולהתחיל את החיים שלי כמה שיותר מוקדם ( שוב אני כבר בן 23 וחצי ועוד בצבא) לאחרונה שמעתי על קורס MCPD שמלמד את פיתוח .NET (מקצוע שאני כבר יודע ואוהב). אך מצד שני אני מוותר על התואר ובכך יש סיכוי שלא אמצא עבודה ,ופה אני חושש!
נשאלת השאלה לסיים תקורס שנמשך שנה ולצבור נסיון או לעשות תואר ? האם אוכל למצוא עבודה בתחום ללא תואר ורק עם תעודת MCPD?
והאם המשכורות דומות?
תודה, ניר.
ש
שני יונגר
זה תלוי בך
שלום ניר,
כדאי מאוד שתפנה את השאלה בעניין תעודת .NET ו-MCPD ללא תואר ואיך זה מתקבל בשוק העבודה.
מה שאני כן יודעת ומכירה מעולם התוכנה הוא שכישרון וניסיון שווים הכי הרבה, יש גם עובדים בעולם התוכנה שאינם אקדמאים וחלקם אפיךו אינם בעלי תעודות, אך בעלי ידע רב בתחום המחשבים.
דרך אחת לקבל מושג לגבי יכולתך למצוא עבודה בתחום ללא תואר היא בחיפוש באתרי חיפוש עבודה או אפילו בחברות השמה, תוכל לקבל מושג דרכם בדרישות הנכונות להיום בשוק העבודה.
מה שחשוב שתדע זה שאי אפשר לנבא מה יהיה עוד מספר שנים (במידה ותבחר בתואר ראשון) בשוק העבודה.
אני באופן אישי מאוד מאמינה כי הכי חשוב שתעשה את מה שאתה אוהב ואת מה שאתה טוב בו, ואולי לא כדאי לרוץ מייד לתואר ראשון, אתה בסך הכל בן 23.5, אתה אפילו עוד לא בראשית דרכך המקצועית.