כרגע אני לומדת במסלול ההנדסה שנה א' של ספיר (הנדסת חשמל) ואני מתלבטת בנוגע להמשך לימודי בספיר ובכלל בתחום ההנדסה:
מצד אחד, אני מתחברת לתחום הריאלי מאוד ורואה את עצמי עוסקת בתחום בצורה כל שהיא, אבל הציונים שלי במהלך הסמסטר לא הוכיחו את עצמם יותר מדי (אני בעיצומם של מועדי ב' ומקווה להצליח בהם יותר, בעיקר כי אני יודעת שאני מסוגלת ליותר ממה שהפגנתי במבחנים). בכל מקרה, החלטתי שכנראה אני לא אמשיך בחשמל אלא אעבור להנדסת ביוטכולוגיה, לטכניון כרגע אני יכולה להתקבל (לב"ג לא) אך אמרו לי שהלימודים מאוד קשים, כמה שונה הנדסת ביוטכנולוגיה מביוטכנולוגיה?
מצד שני, תחום החינוך מאוד מאוד מדבר אליי, מילאתי תפקיד של רכזת נוער על כל המשמע מכך (הדרכה, ריכוז תנועה, ניהול אירועים קהילתיים וכו') ואני רואה את עצמי מתעסקת גם עם התחום הזה בעתיד.
רציתי לדעת האם ישנם מקצועות שמשלבים בצורה כלשהי את שני התחומים?
ש
שני יונגר
חינוך או טכנולוגיה
שלום טל,
ראשית כדאי מאוד שתבחרי כבר עכשיו לאיזה מסלול את רוצה ללכת למסלול הנדסי או טכנולוגי בכלל או למסלול החינוך שהם שונים בתכלית זה מזה.
לגבי ההבדל בין ביוטכנולוגיה להנדסת ביוטכנולוגיה, ההבדל הוא בכך שהמנהדס אחרי על התכנון והבקרה של תהליכים בעוד הביוטכנולוג הוא איש המעבדה המבצע בפועל את הנחיותיו של המנהנדס (זה כמובן פשטני מאוד) אך ההבדל הוא בין תכנון תהליכים לאדם המבין אותם ויודע לתפעל מעבדה וכו'.
לגבי שילוב בין הדברים עם חינוך, תמיד תוכלי ללכת למסלול של ביולוגיה להוראה או חינוך לטכנולוגיה שיש מספר מסלולים בתחום, ובכך לשלב בין הדברים. ההחלטה בידייך בלבד.