היי, אני מסיימת השנה תואר ראשון בפסיכולוגיה. הייתי מעוניינת להמשיך לתואר שני בתחום הטיפול בילדים (עם עדיפות לגיל הרך, וחוץ מפסיכולוגיה חינוכית שמצריכה ציון מתאם גבוה) אבל לפי המידע שיש בידי התחום היחידי שבאמת מכוון לטיפול של ממש ולא לעבודה מלאת ניירת זהו הריפוי בעיסוק שזהו תואר ראשון :(
בקיצור- לא מצאתי את שאהבה נפשי: 1. תואר שני בתחום הטיפול בילדים 2. שהעבודה באמת תהיה באבחון וטיפול ילדים 3. שהתגמול יהיה משתלם (עד כמה שזה אפשרי כי אני יודעת שמהתחום הטיפולי אין מה לבנות כל כך על שכר משתלם)
אז לאחר כל ההקדמה הארוכה- חשבתי אולי תוכלו לחדש לי בנושא ובכל זאת להצביע על כמה מקצועות שכן יכולים לעמוד בציפיות שלי??.....
ממש תודה !!!!
ש
שני יונגר
יש עוד אפשרויות שאינן בהכרח לתואר
שלום שירי,
ראשית אולי כדאי שלא להינעל על תואר שני ואולי כדאי שתשקלי לימודי תעודה איכותיים ובכך תגדילי את האפשרויות שלך (זה לא יגרע מאיכות העבודה שלך).
להלן אפשרויות נוספות שאולי כדאי שתשקלי אותן: פסיכתרפיה, פסיכותרפיה הוליסטית, טיפול באומנות, טיפול בתנועה, טיפול באמצעות בע"ח, קורס טיפול לילדים עם בעיות רגשיות ובעיות קשב וריכוז, טיפולי מגע בילדים עם הפרעות קשב וריכוז, קינסיולוגיה, NLPודמיון מודרך ועוד ועוד.
מקווה שאולי הרשימה הזו תעזור לך לפתוח קצת את האפשרויות שלך לתחומים נוספים ושונים ממה שחשבת עד היום.