כדאי ללמוד תואר במדעי החברה או מקצוע בלימודי תעודה?
כדאי ללמוד תואר במדעי החברה או מקצוע בלימודי תעודה?
מתלבטת
1 תגובות
זקוקה לעזרתכם בהחלטה חשובה בהחלט האם להתחיל ללמוד לתואר ראשון במשהו כללי כמו מדעי החברה או ללכת למשהו ספציפי שייתן לי מקצוע כמו לימודי תעודה? על מה מסתכלים היום בשוק העבודה? אני מפחדת להתחיל ללמוד ולהשקיע כ"כ הרבה כסף במיוחד שאני לא סגורה על תחום אבל ממש רוצה להתחיל ללמוד!! תודה
ש
שני יונגר
עדיף לבחור עלפי סוג תעסוקה
שלום,
את שואלת בהחלט שאלה מצויינת, ונראה שקשה מאוד לקבוע מה יותר נכון. ראשית הכל תלוי בסוג התעודה שתלמיד אליה ושנית הכל תלוי בתפקידים אליהם את שואפת להגיע.
ביום יום אנחנו פוגשים אנשים שהצליחו בגדול, אך לא עבור דרך שערי האקדמיה ומולם גם כאלו שעברו שם. מכיוון שאין בחירה נכונה או לא נכונה חשוב להחליט כפי שאני מציעה לכל הפונים לפורום, לבחור לפי אופי התעקוה המועדף עליך ואולי אם יש לך כיוון שברור אז אפילו יהיה קל יותר.
את כמובן צודקת כאשר את שואלת לגבי תואר ספציפי לעומת תואר כללי והבעיה מובנת מאליה כי בניגוד להנדסות או לתחומים ברורים אחרים נראה שבלימודים אלה אין יעד ברור בסופם.
אני חושבת שראשית כדאי שתמשיכי לשאול שאלות בעיקר בתחום התעסוקה המועדפת עליך, כי חלק מסוגי התעסוקה מחייבים תואר ראשון. שנית אולי כדאי שתשקלי ללכת למכון לייעוץ עם מבחנים פסיכוטכניים, הם ידעו להגיד לך איפה החוזקות שלך ויסייעו לך לבחור כיוון כללי לפחות.
האם תוכלי לשתף אותנו בחלום התעסוקתי שלך אופי התעסוקה שמעניינת אותך וכו'?