שלום, אני מעונין ללמוד תיירות וברצוני לדעת : האם עדיף ללמוד תואר בתיירות או ללמוד לימודי תעודה בתחום?(קורס סוכן נסיעות וקורס ניהול בכיר בתיירות). שאלתי היא מכל הבחינות וההבטים: האם הידע המעשי שאני צובר בלימודי התיירות חשוב יותר מהידע התאורטי בלימודי תואר? האם יש הרבה מקומות שלא אוכל להתקבל אליהם למשרות ניהול בענף בגלל שאין לי תואר?, האם אוכל להתקבל גם למשרות ניהוליות שלא בענף התיירות עם הכלים שאני רוכש עם לימודי התעודה? והאם עם תואר ניהול כללי ללא התמחות בתיירות אוכל להשתלב גם בענף או שזה חייב להיות תואר בתיירות?. תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
ניהול מלונאות ותיירות וסוכני נסיעות
שלום,
עולם התיירות נחלק לשני חלקים האחד נמצא בצידם של סוכני הנסיעות והשני בנותני השירות בתחום.
התואר הראשון בניהול מלונאות ותיירות מכוון לתפקידי ניהול למיניהם ובכלל לתפקידים הדורשים הבנה של תחום המלונאות והתיירות. האפשרות השנייה שאינה כוללת תואר מדברת על כל התהליך שאתה עובר כצל סוכי הנסיעות שלך בדרך לחופשה.
בהצלחה בכל שתבחר, שני עכשיו הכל שאלה של אופי התעסוקה שאתה מחפש וכמובן שהשניים אינם סותרים זה את זה. אולם כדי להתחיל בתעודה ולהמשיך לתואר הראשון כשאתה כבר בתוך התחום, כדאי שתשקול את האפשרות הזו.
המלצה נוספת שלי אליך היא לחפש עבודה בתחום סוכני הנסיעות שבה החברה תהיה זו שתכשיר אותך ולא תממן זאת בעצמך.
אם תרצה הפניות או המלצות למקומות לימוד אתה מוזמן להיעזר בשירות של האתר.