שלום! רציתי לדעת בקשר לתואר ראשון במזרח אסיה בשילוב דו חוגי עם ניהול בתל אביב- האם לדעתכם/לידיעתכם קיימת דרישה לעבודה (בתחום הפרטי/ציבורי) לבעלי תואר בתחום? אני יודע שדרישות הקבלה לתואר לפחות בתל אביב הן מאוד נמוכות וזה קצת מערער את הרצון שלי ללמוד את זה כי זה מצביע איכשהו על איכות התואר.... האם התואר הוא בעיקר לשם "ידיעה ועניין עצמי" או שבאמת קיימת עבודה בתחום? תיאורטית זה נשמע כמו תואר שאמור לספק עבודה מכיוון שהשווקים באסיה רק מתפתחים בשנים האחרונות....
ש
שני יונגר
שילוב פשוט מושלם
שלום ערן,
השילוב הזה נובע בדיוק מצורך אדיר של עולם העסקים לעסוק עסקים גדולים עם המזרח הרחוק.
הכאב הגדול ביותר של החברות העסקיות כיום הוא הקושי של המערב להבין את התפיסות של המזרח הרחוק הכללים והוקדים התרבותיים שלהם ואלו יוצרים לעיתים מכשולים רבים בפני אנשי עסקים הרוצים לצאת למזרח.
אם תאה שואל לדעתי זהו בדיוק העתיד, לשם אנחנו הולכים אם נרצה בכך ואם לאו. סין היא המדינה השולטת כיום במסחר הבינלאומי והיא לא מתכוונת לוותר על היתרון הזה שהיא הצלחיה להשיג לעצמה במהלך שני העשורים אחרונים. לאור זאת, החיזור אחרי סין והרצון לעבוד עימה באופן טבעי גם הוא גדל.
בעניין ישראל, כדאי מאוד שתדע הסינים מאוד אוהבים לעבוד עם ישראל, ככל הנראה אנחנו עושים איתם עסקים טובים מאוד ואולי גם כי אנחנו מאוד משקיעים פה במדינה בהבנה של התרבות הסינית לפני שאנחנו מתחחילם לעבוד עימם. כיום בשוק קיימות חברות שהמומחיות שלהן היא בדיוק זו, עבודה עם סין.
לכן, לאחר תשובה ארוכה מאוד, אני חושבת שהתואר הזה הוא לא רק מעניין אלא גם משתלם מאוד.
בברכה, שני
ע
ערן
תודה על התגובה! שאלה נוספת
האם יש לך מושג לגבי אוניברסיטאות שמלמדות את התואר? בת"א יש, בבר אילן יש אבל אין שם ניהול אלא רק לוגיסטיקה, בבן גוריון אין?
ע
ערן
תודה על התגובה המפורטת!
האם יש לך מושג לגבי אוניברסיטאות שמלמדות את התואר? בת"א יש, בבר אילן יש אבל אין שם ניהול אלא רק לוגיסטיקה, בבן גוריון אין?