שלום! אני מעניין להרשם ללימודים לשנת הלימודים הקרובה ועדיין נמצא בהתלבטויות.... אחד התחומים שמאד מעניינים אותי הוא תחום מדעי המוח ובמידה ואחליט ללמוד אותו זה יהיה בבר אילן. למרות שהתחום מעניין, לא ברור לי כל כך במה יכול לעסוק בעל תואר ראשון במדעי המוח, חוץ ממחקר בתחום? אני יודע שהתואר מבחינת תכנים יכול לשמש גם לפיתוח אסטרטגיות שיווקיות, תקשורת ונושאים נוספים, אבל האם באמת קיימת דרישה לבעלי תואר בתחום? אשמח לדעת פרטים ממי שמבין ובעיקר אם מישהו כאן למד את התואר.... ושיהיה שבוע טוב!
ש
שני יונגר
שאלה של בחירה
שלום גיא,
בתארים שאינם מקצוע מובהק יש דרישה מועטה לעובדים בשוק. מה שכן, התואר מאפשר עבודה בהחלט בתחומים שפרטת למעלה. מן הסתם תואר במחקר על מדעי המוח מכוון מחקר אפילו יותר מתארים אחרים, אך כמובן הוא משלב נגיעה גם בתחום ההומאני וגם בתחומי הביולוגיה וזה בדיוק מה שכל כך מרתק בו.
הדרישה כיום במקצועות הכללים כגון זה היא לבעלי תואר ספציפי (זו לא הנדסת מכונות שם הכל מובן וברור) וההמשך כבר תלוי בך בכיוון שתרצה ללכת בו ולאן שתביא את עצמך. זהו שם המשחק היום כמעט בכל תחומי התעסוקה, כך זה ככל הנראה בעולם הסופר תחרותי בו אנו חיים.
אם חשובה לך התעסוקה לאחר התואר יותר מכל, אז כדאי מאוד שתתחיל משם, כלומר בחר את המסלול האקדמי שיביא אותך למסלול התעסוקתי שמעניין אותך ולא להפך.