אני לומדת שנה א' סוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. אני חושבת שהתחום שבחרתי לא באמת מתאים לי ודי התפשרתי כשהחלטתי להתחיל ללמוד, מה גם שהאופציות למציאת עבודה, לאחר התואר, לא רבות במיוחד. אני חושבת ברצינות לעבור לתחום החינוך המיוחד שנראה לי יותר מתאים לי – האם אני נמהרת מדיי וכדאי לי להמתין עד סוף השנה? האם כדאי לי להמשיך באוניברסיטה או לעבור לאחת מהמכללות לחינוך? מה ההבדל? ומה האופציות העומדות בפניי באזור הצפון?
ש
שני יונגר
החלפה של מסלול לימודים
שלום שיר,
זו בהחלט התלבטות מובנת הקורית לסטודנטים רבים במהלך השנה הראשונה ללימודים כאשר מבינים ש"מה שרואים מכאן לא רואים משם".
מכיוון שאינך מדבר על תחומים שהם רחוקים במיוחד,מומלץ מאוד שפני כבר עכשיו להרשמה לשנה הבאה משתי סיבות: 1. אולי כדאי לך לסיים את השנה הזו ולצבור פטורים לשנה הבאה 2. אולי אין טעם בסמסטר נוסף שלא יתן לך כלום בסופו של דבר
לגבי ההבדלים בין אוניברסיטה למכללות, יש המון מכללות מעולות בתחום החינוך וההבדלים העקריים בין המכללות לאוניברסיטאות בלי קשר ספציפי ללימודי חינוך הם בפרקטיות הלימודים ולעיתים בפרבילגיה של כיתת לימוד קטנה יחסית. מה שהכי חשוב זה שתלמדי במקום שבו תרגישי טוב ובנוח ושאת מקבלת את התמורה הטובה ביור להשקעתך.
אם תרצי הפנייה לייעוץ או תאריכים של ימים פתוחים במכללות ואוניברסיטאות בשירות של האתר יוכלו לעזור. צרי אים קשר זה יעזור לך להתקדם מהר יותר לעבר המטרה שלך.