שלום, אני בעלת תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב. עסקתי שנים רבות בפיתוח תוכנה (בהיי-טק). מעוניינת בהסבה להוראת מתמטיקה. בתהליך הבירור בנוגע ללימודים אלו נתקלתי באחת המכללות בסירוב עקב גילי (50). לדבריהם ע"פ החוזה שלהם עם משרד החינוך אסור להם לקבל ללימודים מעל גיל 45. בירור נוסף במכללות אחרות נאמר לי שאין מגבלה שכזו. האם ידוע לך משהו לגבי נושא זה? האם ידוע לך על מגבלה שכזו או האם יתכן שמשרד החינוך לא יאפשר לי להתקבל לעבודה מפאת גילי? דיברתי עם מורה שעשה הסבה כזו לפני שנתיים בתוכנית מיוחדת של משרד החינוך, ולדבריו היו איתו בקורס אנשים בני 50+ אשמח אם תוכלי עזור לי לברר את העניין.
ה
הדר גולדשמידט
הסבה להוראה
ג'ודי שלום, אני לא מכירה את נושא ההגבלה שהעלית, יתכן ולאותה מכללה לא התאמת בחתך הגילאים שלומדים אצלהם? בדקת מול מכללה שעוסקת בתוכניות ההסבה? יש הבדל בין מכללות שמכשירות להוראה בלבד לבין אלה שגם קיבלו אישורים לתוכנית ההסבה.
נסי לפנות למשרת החינוך, נראה לי משם תקבלי את התשובה הכי מדוייקת. אני מזמינה את הגולשים שלנו לתרום לנו מהידע שלהם ומהיועצים במכללות החינוך להאיר את עייננו.
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים ותעסוקה 052-6969745 JobCoach
ג
ג'ודי
אישור של משרד החינוך לתוכנית ההסבה
הדר תודה על תשובתך. דיברתי היום שוב עם אותה מכללה והפעם עם מישהיא אחרת . היא לא ידעה על מגבלת גיל, והבטיחה לבדוק את זה שוב עבורי. אעדכן את הפרום כשאדע. בכל זאת בתשובתך לא ברור לי למה כוונתך ב- " יש הבדל בין מכללות שמכשירות להוראה בלבד לבין אלה שגם קיבלו אישורים לתוכנית ההסבה". איך אדע זאת? האם פשוט לשאול במכללה אם יש להם אישור של משרד החינוך לתוכנית ההסבה? קשה לי להאמין שאם מכללה מציגה תוכנית להסבת אקדמאים להוראה זה יהיה ללא אישור של משרד החינוך.
ה
הדר גולדשמידט
לג'ודי
ג'ודי שלום, תודה על העדכון, אשמח לשמוע תשובה סופית בעניין. בכללי ובאופן אישי אוסיף שמשמח מאוד לשמוע, שככל הנראה, נפלה כאן טעות.
בנוגע למוסדות הלימוד, הכוונה היתה שיש הבדל בין המוסדות שמכשירים להוראה ומוסדות שמעבירים מסלול הסבה, חלקם משולבים וחלקם נפרדים. אם הגעת למכללה שפרסמה תוכנית הסבה לאקדמאים, אין חשש :)
בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים ותעסוקה 052-6969745 JobCoach