שלום רב, החלטתי כי אני הולכת ללמוד בטכניון אך קשה לי להחליט באיזה מקצוע לבחור. ביקרתי באתר הטכניון וקראתי את הסיליבוסים של המקצועות, ביוטכנולוגיה ומזון נשמע מעניין, אך אם זאת הבנתי שתחום זה אינו מפותח מספיק בארץ, אין מספיק דרישה, וסביר להניח שעבודה בתחום זה תהיה אך ורק כמהנדס מזון (מה שלא מעניין אותי). מצד שני מהנדס כימיה, תוכנית הלימודים מתמקדת הרוב בתרמודינמיקה ואין נושאים מעניינים עבורי, אך הבנתי שקל יחסית למצוא עבודה בתחום ויש אפשרות לעסוק בכמה תחומים. ומצד שלישי יש מהנסד חומרים, לומדים תואר כפול שזה פלוס מבחינתי, אם לוקחים בחשבון את הנושאים שלומדים בנוסף (כימיה,ביולוגיה אולי) אז זה מעניין.
צריך לבחוור שתי עדיפויות.
כרגע הכיוון שלי הוא לעסוק בפיתוח תרופות, מכשור רפואי...מה משלוש המקצועות יתן לי את האפשרות הטובה ביותר לעסוק בתחום זה , אך אם זאת לא יגביל אותי בעתיד? איזה תחום נחשב יותר? מבחינת תעסוקה ושכר, איזה תחום הכי משתלם?
תודה
ה
הדר גולדשמידט
בדרך לפיתוח תרופות
זרינה שלום, אם הכיוון הוא פיתוח תרופות אז הנדסת חומרים היא הנישה המועדפת. בשנים האחרונות אכן יש ביקוש נמוך יותר לביוטכנולוגים אך יש גיוסים, כמו לכל תחום ומקצוע, הטובים תמיד מוצאים עבודה. לגבי הנדסה כימית, זו ההנדסה שמתוגמלת הכי פחות בשוק, עובדים על פי רוב במפעלים, אבל לתואר ראשון כחלק מהחתירה לעסוק בפיתוח תרופות, זה יכול בהחלט להתאים.
האם עניתי על שאלתך באופן מספק? בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים ותעסוקה 052-6969745 JobCoach
ז
זרינה
כמה שאלות
תודה על ההכוונה אך עדיין נותרו לי כמה שאלות, לי חשוב שהתחום לא רק יעניין אותי אלה שיבטיח שאני אקבל משכורת גבוה (מאוד), שתהיה לי אפשרות להתקדם בתחום ושמקום העבודה יהיה נוח. 1. האם מהנדסת חומרים אפשר להשתכר בצורה טובה? ואיזה תחום בהנדסה הוא המכניס ביותר(חשמל,מכונות, ביוכימית)? 2. מה הוא מקום עבודתם (מפעל, משרד, מעבדה)? 3. הנדסת חומרים בא בשילוב עם תואר בכימיה או פיזיקה (יכול להיות שיפתחו גם ביולוגיה), איזה תואר נוסף הכי מתאים לתעשיית תרופות? ואיזה תואר הכי נדרש בתחום? 4. איזה מהנדס יהיה הכי נדרש בתחום לדעתך בעוד כמה שנים?
המון תודה על העזרה
ה
הדר גולדשמידט
לימודי הנדסה
זרינה שוב שלום, לגבי השכר הגבוה ומקום נוח, אלה נקודות יחסיות, סביבת עבודה שתהיה נוחה לאחד, לא בהכרח תהיה נוחה לאחר.. אבל לא נתעכב על זה, אלה נושאים שתוכלי לחדד בהמשך דרכך, אענה על שאלותיך, יתכן והן יתנו לך מענה על הנוחות והתנאים. 1. הנדסת חומרים והנדסה כימית הן הנמוכות יחסית בתחום ההנדסה, אך אני מכירה לא מעט מהנדסות משני התחומים שמרוויחות הרבה ויפה בכל קנה מידה ונהנות ממה שהן עושות, אז הכל יחסי. מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה הם בראש רשימת השכר, אחריהם, ביוכימיה, מכונות. 2. מהנדס חשמל ואלק' משתלבים בחברות היי טק, מפעלים, חברות יצרניות. עבודה לרוב מגוונת מול מחשב ומול ממשקים וטכנולוגיות. מכונות - במפעלים, יש 2 רמות של תכנון וביצוע, המיקום במפעל משתנה מהותית ביוכימיה - בעיקר במעבדות ובסביבות נקיות. 3. מה שכתבת מדוייק, מי יהיה הכי נדרש אין לי מושג, השילוב מכל כיוון נכון והמטרה שלך כוללת תואר שני במינימום, כך שתבחרי מה שהכי מעניין אותך :) הסיום תופס מבחינתי לשאלה האחרונה, אם תבחרי בתחום שיעניין אותך תגיעי רחוק ובהצלחה, כל הבחירות שהעלית מקדמות אותך למטרה שהצבת.
מקווה שעזרתי, המון הצלחה :)
הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים ותעסוקה 052-6969745 JobCoach