אהלן, כמו רבים כאן (אני מאמין) אני מתחבט כבר שבועיים שלש איזה תואר הכי: מתאים, מעניין, משתלם, טוב, בטוח, כיפי בשבילי. נתוני הקבלה שלי מאפשרים לי הכל ועם כל הטוב שבזב זה רק מסבך אותי כי זה לא מצמצם לי אפשרויות. ברור לי שאין תשובה אחת לתואר הזה רק כי זה סובייקטיבי ורק אני לבד מוצא יתרונות וחסרונות מכל אחד ואחד. אך בכל זאת אנסה לפנות לבעלי ידע הרבה יותר גדול משלי בתחום. פסיכולוגיה? הנדסה? (שאלה בתוך שאלה - איזו? איזו הנדסה היא פחות מחשב ויותר בנייה מעשית של דברים? ואיזו הנדסה הכי מעניינת?) משפטים? מנהל? או בכלל קולנוע? שאני יודע שאהנה ויהיה לי מעניין אבל לדבר על ביטחון ותואר טוב קצת מוציא את זה מהמשוואה לא?
תודה מראש דייב
ע
עודד
וואי אחי, אתה מה זה כללי
מה הקשר בין הנדסה לקולנוע? ולפסיכולוגיה? מה למדת בתיכון חמש יחידות? מה מושך אותך? אל תהיה מאלה שהולכים לייעוץ קריירה ואומרים להם מה הם רוצים מהחיים תתחיל לחשוב!
d
dOdO
למה ישר להעביר ביקורת?
אני הייתי באותה דילמה של דייב ובסוף החלטתי ללמוד קולנוע מה רע בלהתעניין במגוון רחב של נושאים? בשביל זה יש את כל המכוני ייעוץ קריירה
ה
הדר גולדשמידט
מאיפה להתחיל
דייב שלום, כמו שאמרת בעצמך , בחירת מקצוע זה באמת סובייקטיבי, במה שתאהב, תהיה טוב יותר ותוכל לפתח את זה לכיוונים שונים ובהתאמה ככה המשוואה משתנה בקלות. שפע של בחירה ידוע כמעכב ולא רק בתחום הלימודים.. כך שבהחלט ברכה מקשה. נסה לעשות לעצמך סדר: במה אתה טוב, גם אם זו רשימה ארוכה, תרשום, תנסה לדייק. נניח, אם אתה אוהב לעזור, אז למי, אם זה במצבים מסויימים או לאנשים מסויימים או לעזור בדרך מסויימת. בשלב הבא תעבור על הרשימה ותחשוב ממה אתה נהנה? ממה שלא פשוט תעשה איקס. בסינון הבא, מה גורם לך לחשוב יצירתית, מה מעלה בך רעיונות, במה היית מוכן להתעמק, לקרוא תכנים, ללמוד על זה.. כשתצליח לצמצם את הרשימה תעלה לכאן את הדילמות שיבואו איתם. ויחד נוכל להתקדם.
באשר לתגובת עודד, אני לצערי מכירה המון אנשים שטעו לחשוב כמוהו ולא הלכו לייעוץ לימודים בצומת הכרחית כזו, וסחבו איתם שנים של החלטה שגויה בנושא קריירה, עד שמצאו את הכח לעשות שינוי. במילים אחרות, במידה ולא תצליח להתמקד בעזרת מה שנתתי לך כאן, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ תעסוקתי, ולקבל את ההחלטה ממקום של הבנה וידיעה. בכל זאת מדובר באחת מההחלטות היותר ארוכות טווח שתקח בשנים הקרובות.
בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים ותעסוקה 052-6969745 JobCoach