כלכלה וחשבונאות או לימודי הנדסה - יתרונות וחסרונות
כלכלה וחשבונאות או לימודי הנדסה - יתרונות וחסרונות
רוי
3 תגובות
אני מתלבט בין שני מקצועות, כלכלה וחשבונאות לבין לימודי הנדסה (הנדסה אזרחית או הנדסה, תעשייה וניהול). שני המקצועות לא כ"כ דומים וקשורים. בכל אחד מהנושאים יש יתרונות וחסרונות חלקם אוביקטיבים וחלקם סוביקטיבים. שאלותי הם כדלהלן: 1. איך נחשבים לימודי ההנדסה האזרחית באריאל בשוק העבודה? 2. בלימודי ההנדסה ותעשיה והניהול לא ניתן לצאת קירחים משני הצדדים, כלומר האם זה שלומדים קצת מכל נושא לא יכול להשאיר אותך לבסוף בלי שום דבר ביד? 3. האם לימודי החשבונאות והתעסוקה בנושא זה היא אפורה ולא מושכת? 4. בהנחה שהייתי רוצה לעסוק בביזנס בעתיד איזה מקצוע היה יכול להתאים ביותר?
תודה מראש.
ש
שני
טעות נפוצה..
היי.. קודם כול שמעתי על המסלול החדש באריאל- הנדסת תעשייה וניהול עם המשך ישיר למנהל עסקים תואר שני MBA ב-5 שנים.. משהו כזה.. ואם כבר אתה מתכנן ללמוד ומתלבט אז מקווה שפטרתי לך את הבעיה :) נשמע לי מעולה וחוסך שנתיים מינימום, אז למה לא? דבר שני, בכל תחום אתה לומד קצת מכל דבר.. אם אתה רוצה להתמקד במשהו ספציפי אז לך ללמוד קורס, צא עם תעדה וזהו, העיקר אתה ממוקד בנושא אחד ותמצא מקום עבודה במקום אחד בו מחפשים עובדים מקובעים רק לתחום אחד.. בתואר אתה לומד להיפתח ולהתפתח, לומדים גם אנגלית, לומדים מורשת ועוד הרבה קורסים תאורטיים אשר מהווים חלק בלתי נפרד מהתואר. מבחינת העולם התעסוקתי, יש לי לומר דבר אחד- לא משנה איפה אתה לומד (אלא אם כן אתה לא עוזב את הארץ ורוצה לעבוד בחו"ל- אז אתה מוזמן ללכת ללמוד בטכניון כי הוא היחידי שמוכר מחוץ לארץ), בסופו של דבר תעבדו באותו מקום עבודה.. נשאלת שאלה האם זה שווה את ההשקעה?
ש
שני יונגר
שלום רוי
שלום רוי,
תודה לשני על תגובתה, אבל אני רוצה לעדן קצת את הנימה הפסימית. להלן תשובתי לשאלתך: 1. צריך לבדוק שהמחקה כבר קבלה את אישור המל"ג, אחרת תמצא את עצמך כמהנדס שאינו מוכר בשוק העבודה ולא יכול לחתום על פרויקטים, כדאי לבדוק כי בין היתר יש הבדל גדול בהכנסה (כסף). במקצוע כמו זה אם לא למדת באוניברסיטה כלשהי כדאי מאוד לשמור על ממוצע ציונים גבוה במיוחד, כי התחרות תהיה קשה מול בוגר אוניברסיטה. 2. בוגרי תעשייה וניהול במשך הרבה שנים כבר הם המהנדסים הנדרשים ביותר בשוק העבודה, דווקא הם יכולים לעשות מגוון כל כך רחב של תפקידים. אז תעשה את החשבון לבד. 3. לא כל החשבונאים עושים עבודה משעממת או אפורה, אבל כן יש הרבה מאוד עבודה שחורה בתחום. עם זאת יש גם כאן כל כך הרבה סוגים של תפקידים שונים חלקם מאוד מעניינים וחלקם בוודאי הרבה פחות, בנוסף כדאי מאוד להתאמץ ולהכנס לאחת מ4 החברות הגדולות במשק שם יש את העבודות הכי מעיניינות, מה שכן זו עבודה כמעט בטוחה (כי אין בטוח) ושתמיד תהיה בה דרישה. 4. כל תחום, העיקר שתלמד באופן רציני קורס ביזמות עסקית ותעזר בשירות של ארגונים שנותנים קורס של התמ"ת או בחסות העירייה במקום מגוריך המסייעת בהקמת עסק ראשון. כי יש דברים שלא לומדים באוניברסיטה.
שהיה בצלחה, שני
ד
דוד
ממליץ לך על המרכז האוניברסיטאי אריאל
התואר באריאל קיבל את אישור המל"ג בהנדסה אזרחית בשנת 2000 כבר לפני 12 שנה אם את לא מעודכנת! וניתן לבדוק באתר המל"ג. ואישור לרישום בפנקס המהנדסים בשנת 2001. ככה שהמחלקה די ותיקיה ומאוד מומלצת. אז ככה שאני ממליץ לך בחום על אריאל כי התואר מוכר וגם את יכול להרשם בפנקס המהנדסים של ישראל. מעבר לכך, אריאל אמורה ביולי להפוך לאוניברסיטה לכל דבר. ומדובר במוסד אקדמי עם למעלה מ13000 סטודנטים שמאוד נחשב בשוק העבודה.