שלום, אני מעוניין להירשם למדעי המדינה באוניברסיטה ת"א, רציתי לדעת אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה על הבדל בין תואר דו חוגי במדעי המדינה עם כלכלה/תקשורת לבין תואר חד חוגי במדעי המדינה עם חטיבה בכלכלה/תקשורת? בנוסף אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על שילוב טוב ומעניין שאפשר ללמוד יחד עם מדעי המדינה מלבד השילובים שציינתי למעלה, אני מעוניין לעסוק בעתיד בתחום של ייעוץ אסטרטגי / פוליטי / תדמיתי, אז אשמח לשילובים שיוכלו לעזור לי בתחום תודה מראש,
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המדינה+
שלום גל,
ההבדל בין תואר דו חוגי ותואר חד חוגי ברמה הטכנית הוא כמות הקורסים הנלמדים בכל תחום. כאשר בתואר החד חוגי עם החטיבה בכלכלה או תקשורת הוא תואר שעיקרו (בערך 90%) מכלל הקורסים הם במדעי המדינה ואילו רק 10% עוסקים בחטיבה המורחבת (פחות או יותר) בתואר דו חוגי מדובר ראשית ביותר קורסים ולכן ביותר נק"ז לתואר ובנוסף התואר עמוס הרבה יותר בקורסים משתי החטיבות החלוקה, מה שיש בדרך כלל הרבה פחות ועד בכלל לא הם קורסי העשרה או קורסי בחירה והלימודים עמוסים יותר.
לגבי מה כדאי הדעות חלוקות, יש האומרים כי תואר חד חוגי הוא קל יותר מהדו חוגי וייתכן שזה נכון, אבל אין תארים קלים או קשים יש עמוסים יותר ועמוסים מעט פחות. ויש האומרי כי תואר דו חוגי לא באמת נותן יתרון, אך מהכירותי וניסיוני זה לא תמיד ככה. התואר הדו חוגי למעשה נותן שני מקצועות במקביל ושם יתרונו הגדול.
מכיוון שאתה רוצה להגיע לתחום הייעוץ האסטרטגי אני חושבת שדווקה השילוב עם תתקשורת יתן לך את הכלים הטובים ביותר, אך זה תלוי במסלול הלימודים שמציעים לך. מה שבטוח אם זה הכיוון שלך, אל תתן לשם התואר לעקב אותך ולך על זה. בסופו של יום, אנחנו מציגים בראיונות עבודה קורות חיים, דאג לקורות חיים מרשימים ככל שתוכל והאוניברסיטאות מציעות מגוון ש תפקידים לסטודנטים שיכולים בפירוש לעצב לך את העתיד.