אני עתידה לעשות את הבחינה הפסיכומטרית בעוד כחודשיים, ומעוניינת להתחיל לימודים לתואר ראשון באוקטובר הקרוב. אני מאוד מתחברת לתחום הכימיה ומעוניינת בעתיד לעסוק במחקר או בתרופות. המסלול שאני נוטה אליו כרגע הוא מסלול חד חוגי לכימיה (בדגש מחקרי) באוניברסיטת ת"א. זה נראה לי מסלול מאוד מושקע, עם חונך אישי, מלגה, ניתן בו לשלב בו קורסים מתחומים נוספים ומבצעים במהלכו פרויקטי מחקר. כרגע אינני יודעת בכלל אם אצליח להתקבל, שכן עדיין אין לי ציון פסיכומטרי, אבל בכל מקרה, ההתלבטות שלי היא האם כדאי ללכת על מסלול כזה או על מסלול כימיה רגיל. אני בנאדם לחוץ מטבעי, ואני חוששת שבמסלול הזה אקרוס תחת העומס, ואקח על עצמי יותר מידי. האם תואר ראשון בכימיה במסלול כזה בהכרח יתרום לי יותר (למציאת תעסוקה, ניסיון וכו') מאשר תואר רגיל? כמו כן, אני מעוניינת להתקדם לאחר מכן לתארים מתקדמים. האם ניתן להתקדם מתואר ראשון בכימיה לתואר שני בהנדסת כימיה/ הנדסת חומרים? מקצועות אלו נלמדים בטכניון, אבל כרגע, אני לא מעוניינת לעזוב את הבית, אז מבחינת מרחק הטכניון לא רלוונטי.
תודה מראש.
ש
שני יונגר
תואר ראשון בכימיה או הנדסה כימית
שלום מורן,
אני חושבת שאת מעט רותמת את העגלה לפני הסוסים ושכדאי שתעשי כל שביכולתך להצליח כמה שיותר בפסיכומטרי כדי שתהיה לך התלבטות אמיתית.
לגבי איזה מסלול לבחור, כדאי מאוד שתדעי כי כל המסלולים עמוסים מאוד ושתואר בכימיה אינו פשוט בכלל גם אם אינו במסלול המצטיינים. עם זאת, כמובן שאם יש תואר ייעודי למצטיינים הוא עדיף כי לרוב סטודנטים אלה מציליחים למצוא עבןדה ביתר קלות לעומת אחרים. מה שכדאי שתדעי הוא שיש וככל הנראה תמיד תהיה הרבה עבודה בישראל לכימאים.
לגבי התקבמות לתואר שני בהנדסה לא ניתן לעשות זאת ללא תואר ראשון בהנדסה ולכן כדאי שתשקלי מה את מעדיפה להיות כימאית או להיות מהנדסת כימיה שאלו מקצועות שונים בעבודה בשטח.
כדאי מאוד שתקראי ותדברי עם אנשים מהתחום כדי להבין בדיוק מהם הבדלים. כאשר בבסיסם המהנדס מתכנן תהליכים ואילו הכימאי עושה תהליכים ובדיקות מעבדה בתוך המעבדה או בשטח. יש הבדל.