הי, אני לומדת השנה באוניברסיטה תחום ממדעי החיים, שנה א'. בגלל קשיים אישיים שחוויתי השנה לא למדתי, הגעתי מעט מאוד ללימודים וכו'. אני צפויה לקבל ציונים נמוכים ביותר במבחנים, נכשלים על ימין ועל שמאל. בשנה הבאה אני ארצה לעבור לאוניברסיטה אחרת - הטכניון או העברית. ככל הנראה לתחום לימודים מדעי/הנדסי. הסכם שלי גבוה מאוד - בטכניון 89.5, בעברית גם מאוד גבוה. יש לי פסיכומטרי מעולה ובגרות טובה. השאלה שלי מה קורה עם הרקע האקדמי הלא תקין לי? אין לך מושג כמה זה מדאיג מדאיג מדאיג אותי... האם אני צריכה לדווח לאוניברסיטה שאני נרשמת אליה שלמדתי? האם יש להם דרך לדעת שלמדתי, ודרך לקבל את הציונים שלי מהאוניברסיטה האחרת? (האוניברסיטאות מדווחות אחת לשנייה?) אם אני לא מדווחת על זה יש להם דרך לגלות את זה לבד?? האם יש סיכוי שזה ישפיע לרעה על סיכויי הקבלה שלי?? האם יש לי סיבה לעזוב עכשיו שנייה לפני מבחני מועד ב' של מחצית א' כדי למנוע מהציונים האלו להרשם לי או לעזוב לפני מבחני מחצית ב'? (למרות שאני מעדיפה להשאר במסגרת הלימודים) אני נורא (!!) לחוצה. כל עזרה תתקבל בברכה!!!! תודה!!!
ש
שני יונגר
אל דאגה! לכי לעשות הפסקת לימודים
שלום טל,
לא כל כך מהר פוסלים סטודנט על אי הצלחה בלימודים. כאשר תפני לאוניברסיטה האחרת במידה והציונים שתסיימי איתם את השנה הנוכחית באמת מאוד נמוכים כך או כך לא תגישי את גליוין הציונים כחלק מבקשת הקבלה ללימודים.
את לא חייבת לדווח לאוניברסיטה האחרת שוחם דבר וזה לא משפיע עליך. זו לא עברה פלילית להכישל בלימודים, זה קורה לרבים אחרים ופשוט עוברים מסלול וממשיכים הלא ה בדרך אחר ומתאימה יותר.
באמת שאין לך מה לדאוג. ובמידה ואת לא מתכוונת להמשיך במסלול הלימודים השנה לכי לבקש להפסיק את הלימודים ואולי תוכלי לקבל את כספך לסמסטר הבא בחזרה (את זה אני כמובן לא יכולה להבטיח, אבל שווה לבקש).
אל תדאגי זה לא יפגע בך. לכי לעשות הפסקת לימודים.
בהצלחה בהמשך, שני
ט
טל
תודה!
הי שני,
תודה רבה! חברה שלומדת איתי אמרה שהיא ביררה את זה אצל הטכניון והם דורשים "להתוודות" על הרקע האקדמי שיש לך ואם תבקש לא להתחשב בו הם לא יתחשבו. זה לפחות מה שהם אמרו לה..
השאלה העיקרית שלי האם יש להם דרך לדעת שלמדתי בעבר ולקבל את הציונים שלי? או שאני יכולה פשוט לא לדווח על זה.. ואף אחד לא ידע? :)