שלום רב! השתחררתי לפני שנתיים בערך מהצבא וכעת אני עושה פיסוכמטרי על מנת להתקבל למוסדות לימוד ולעשות תואר ראשון.
אני לא יודעת לאיזה תחום לפנות.... ובאמת שאני מכירה כבר את כל המקצועות הקיימים! אני כל היום באיטנרנט ומשוחחת עם חברים שעכשיו עושים תואר ומנסה לקבל כיון אך ללא הצלחה.
ההתלבטויות שלי הן כאלה: מצד אחד ברצוני ללמוד נושא שמעניין אותי כמו פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות וכדומה, אך אני יודעת שיהיה לי קשה למצוא עבודה בתחום הזה עם משכורת טובה. אני לא רוצה ללמוד שלוש שנים ובסופו של דבר ארוויח את המינימום במקצוע.
מצד שני אני רוצה להשתלב בהייטק כיון שהמשוכורת שם טובות ואני חושבת על העתיד ורוצה לדעת שאני נכנסת למוסד הנישואים יציבה עם הכנסה טובה. ולכן חשבתי על מקצועות ההנדסה.
מה אני צריכה לעשות? בבקשה עזרה אני כבר מיואשת....
ש
שני יונגר
כדאי לפנות לייעוץ מקצועי
שלום הילה,
אני מאוד רוצה לומר לך מה הכי כדאי לך ללמוד, אך אני עלולה להטעות אותך מאוד. הסיבה לכך היא השינויים המהירים שעובר שוק העבודה בארץ אשר לא מבטיחים שאם התחלת ללמוד לתואר מסויים כאשר יש ביקוש גדול מאוד באחד התחומים שכך יהיה גם לכשתסיימי.
מה שכן, אני מציעה לך ללמוד תחום שמתאים לך מבחינה תעסוקתית לאחר סיומו, הסיבה לכך היא שבמידה ובחרי רק לפי ההכנסה החודשית, את עלולה למצוא עצמך במצב בו את לא מצליחה רק כי את נמצאת בתחום לא לך.
אולי כדאי שתלכי לייעוץ תעסוקתי או ייעוץ קריירה שמציעים אותו לחיילים משוחריים במחירי מאוד נוח ושלפחות יתן לך כיוון מבחינת התאמה. בסופו של דבר הכסף יגיע אם תהיי טובה במה שאת עושה וכמובן שיש מקצועות שבאופן מסורתי מרווחים יותר וכאלו שפחות, אבל זה הרבה מאוד תלוי גם בך.
כדאי שתלכי לייעוץ של איש מקצוע לפחות כדי לקבל כיוון, ותהיי איתנו בקשר אחרי כן ונוכל לייעץ לך גם בעניין כמות התעסוקה שיש בתחום (לפחות כיום) ומהן האפשרויות שלך מבחינת התפתחות תעסוקתית.
מחכה לשמוע ממך אחרי הייעוץ! שני
י
יעלי
הגשמה עצמית לעומת ביטחון כלכלי
עושה רושם שמעל לכל חשוב לך הביטחון הכלכלי. אני לעומתך שמתי את ההגשמה העצמית בראש הרשימה ואמרתי לעצמי שאם אני אמצא גם כסף זאת תהיה הפתעה מבורכת. למדתי קולנוע. זה היה לפני שמונה שנים. היום אני עושה טלוויזיה, בתחום התוכן, באחת מהזכייניות המובילות. אני חושבת שזה לא משנה מה אתה לומד אלא מי אתה (וכמובן איפה למדת). אם את go getter ואת יודעת לתרגם עמל לפרנסה את תצליחי להשתכר מכל מקצוע. השינויים במשק אכן מהווים פאקטור אבל אני יכולה לתת לך דוגמאות לאנשים שהמשברים הכלכליים לא נגעו בהם מפני שהם ידעו לכלכל את צעדיהם ובחירותיהם בחוכמה. נקודה למחשבה.