מעוניין לעשות הסבה לתחום הביקורת. מבחינת עניין פחות מעניינת אותי הביקורת הכספית, אלא יותר לעבוד במקומות כגון: נציב תלונות הציבור/משרד מבקר המדינה/פניות הציבור וכדו'.
איזו השכלה וניסיון תעסוקתי דרוש לדעתך?
אני יכול להתקבל ללימודי תואר שני בביקורת פנים בבר אילן, אך ממה שראיתי מעסיקים מעדיפים מישהו עם תואר ראשון רלוונטי- ראיית חשבון/כלכלה/משפטים/מנע"ס.
ראיית חשבון פחות מדבר אליי, כך שאם יש עוד תואר ראשון שאעשה זה דווקא משפטים. הציון פסיכו' שלי לא מאפשר לי להתקבל ללימודי משפטים באוני', ולכן נשארו רק המכללות ללמוד. האם שווה להשקיע שוב 3 שנים בשביל תואר ראשון במשפטים ורק אח"כ לעשות את התואר השני, או שמא כדאי לעשות קודם את התואר השני ואם לא אמצא עבודה בתחום להתחיל תואר ראשון במשפטים במכללה, ומן הסתם תהיה לי פחות בעיה למצוא התמחות כי אני אהיה עם תואר שני, נתון שמקנה קרוב לוודאי נקודת פתיחה טובה יותר.
1. אשמח לשמוע דעתך על הכיוון התעסוקתי שאני תיארתי כאן למעלה. 2.מה רמת השכר של אנשי המקצוע בתחום? 3. האם יש ביקוש לעובדים במקצוע הזה? 3. האם יש אפשרויות קידום במקצוע?
לתשובתך אודה.
ש
שני יונגר
בהחלט שינוי מעניין
שלום,
זו שאלה שבאמת קשה לענות עליה. באופן מסורתי ומקובל ביקורת נעשית על-ידי רואי חשבון אשר הם בעלי סמכות החתימה בסופו של דבר.
לפיכך, השכר בוודאי אינו מגיע לשכרם של רואי חשבון העוסקים בביקורת ואני לא מכירה את התחום שלא כחלק מעבודתם של רואי חשבון. עם זאת, וודאי התואר קיים ונוצר עקב צורך בשטח למבקרים שיעשו את העבודה במקביל לרואי חשבון ובכך להגדיל את כמות הידיים העובדות.
לידיעתך רוחי"ם העוסקים בתחום משתכרים יפה מאוד! וכמובן מעל ללמוצע במשק. יש אפשרויות קידום וכמובן שיש ביקוש רב למבקרים, אבל שוב אני נזהרת כי אתה לא מגיע מרקע פיננסי בכלל.
לאור כל הדברים הנ"ל מסקרן אותי מאוד איך עשית שינוי כזה קיצוני בהעדפות המקצועיות שלך, מחינוך והוראה לשורות של מספרים ודוחות פיננסיים. אשמח לשמוע מה הוביל לכך.
בברכה, שני
פ
פלוני
שני- תשובה
היי שני,
אכן שינוי מרענן...
אני למדתי חינוך כי זה היה תואר מסובסד שהייתי יכול לעשות אותו במקביל ללימודים בישיבת הסדר (רבים עושים זאת), כך שיוצא שבגיל 23 אני עם תואר ביד ותמיד טוב שכך.
אני כן חושב שאני טוב במקצוע (אפי' שלא התחלתי לעבוד בו), אבל הוא מאוד שוחק אותי (ולא העברתי בכלל הרבה שיעורים), אני לא רואה בו הרבה סיפוק, השכר לא משהו, ואין לי כוח לכל נושא המשמעת.
חשבתי עם עצמי מה מתאים לי, וחשוב לי לעבוד עם אנשים, לשנות, לשפר וכדו'... זה הכיוון. (חשבתי על ייעוץ ארגוני- אבל אין לזה כ"כ הרבה ביקוש ויש עדפעות לתוא ראשון רלוונטי+ניסיון) אני רוצה לעסוק בתחום הביקורת אך פחות מהצד של קריאת דוחות והתחום הפיננסי, שלא מעניין אותי (אני הומני), ולכן אני לא רוצה להיות רו"ח. (מה גם שהלימודים קשים). יותר מעניינת אותי ביקורת כדוגמת מבקר המדינה/נציב תלונות הציבור, ובכלל טיפול בפניות הציבור- פחות מעניינת אותי הביקורת הכספית.
קראתי בשיטוט םה, שרצוי פחות לעסוק בטייטל אלא לחשוב באיזה מקום משרה אנו רוצים לעבוד וע"פ זה להחליט מה ללמוד- כך שאם את יכולה להמליץ על עוד מקצועות אשמח לשמוע.