שלום! אני רוצה להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה מדעי המדינה / יחסים בין לאומיים / ממשל .. נירשמתי למרכז הבינתחומי, לאוניברסיטת ת"א ולאוניברסיטה העברית, ובאמת שאני בדילמה איפה ללמוד, בבינתחומי המסלול הוא ממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה. בת"א - מדעי המדינה עם תקשרות בעברית - מדעי המדינה עם יחסים בינלאומיים
אשמח אם תוכלו לעזור לי בפירוט ההבדלים בין המסלולים, רמת הלימוד, היוקרה של התואר, התנאים מסביב... אני אובד עצות. כל מקום שובה אותי בקסמיו ויתרונותיו... הבינתחומי (נשים את שכר הלימוד בצד) מצטייר כמקום עם רמת לימודיים מאוד גבוה, ויחס מצווין לסטודנט אך בשורה התחתונה זאת מכללה, ולמרות שהיא נחשבת מכללה ברמה מאוד גבוה, יש אנשים שאומרים לי שעדיין זה לא מגיע לרמה של אוניברסיטה, ושאם יש ביכולתי ללמוד באוניברסיטה אז אין סיבה ללמוד שם, מבחינת ת"א והעברית, יש לי נטייה לירושלים, אשמח אם תוכלו לתת לי דעות נוספות ולפרט על ההבדל בין המסלולים והמוסדות לימוד השונים.
תודה מראש, גל.
ש
שני יונגר
קשה מאוד לבחור
שלום גל,
הליבה של שלושת התארים היא דומה מבחינת. עם זאת יש הבדלים הנובעים לא רק מהתואר עצמו אלא גם ממוסד הלימודים שנראה כחשוב לך (בעיני זו סיבה טובה מאוד לבחור באחד על פני האחר). אני קצת פחות מתחברת לדברים לגבי ההשוואה בין הרמות. שלושת התארים באמת ברמה מאוד גבוהה.
עכשיו מה שצריך להוות עבורך את הגורם זו ההרחבה של התואר ושם תבחר את התחום שהכי מעניין אותך. אני ציעה שתקרא קצת על שלושת התחומים הללו וזכור שציונים טובים יעזרו לכך בסיום כל תואר כדי להמשיך לתארים מתקדמים וכדי למצוא עבודה טובה.
הכי חשוב שתהנה מהתואר וגם תמצא אותו מעניין. בנוסף, כדאי שתלמד במוס לימודים שתרגיש "ששווה לך" להיות בו סטודנט.