אהלן , רציתי לברר האם כדאי לי ללמוד את המקצוע הנ"ל ניהול מחשבים רשתות ותקשורת MCITP ו- CCNA במכללת נס ברחובות ? . יש ביקוש למקצוע ? , יש עבודה בחוץ בתור מנהל רשתת עם התעודה שאני יוצא מהמכללה ? .
איך מכללת נס ביחס לשאר?.. תודה רבה ( מצטער על כמות השאלת )
ה
הדר גולדשמידט
ניהול רשתות ומחשבים
שלומי שלום, הכמות לא גדולה אל חשש :)
אני לא מכירה אישית את מכללת נס ברחובות, אני כן יכולה לומר שהרשת - NESS בכללי ידועים במקצועיות ובתכנים. נסה להשוות בין המכללות, בנוגע לפרויקטים ולסטאז', אלה תמיד הממשקים שמקדמים אח"כ את היציאה לעבודה.
בנוגע לתחום, כן יש ביקוש. בעבר הרבה יותר, כיום מתבססים על התחום לא מעט תפקידים, עם התמחויות והרחבת הנישה, בהחלט מקום להתחיל ממנו.
שים לב שהמשק נכנס למיתון סביר להניח שהדרישות בתחום יפגעו, אך כמו בכל המקצועות, גם בהאטה, יש מה לעשות ואיך להתקדם.
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים והכוון תעסוקתי 052-6969745
ש
שלומי
המשך שאלה..
לפי מה שהבנתי מאנשים שלמדו כבר את המקצוע ( ניהול רשתות ) הבנתי שהביקוש נמוך ובתור מתחיל אפשר להתקבל לעבודה בתור HELP DESK בחברות אינטרנטו למשל..
יש טעם להשקיע המון כסף ושנה מהחיים למקצוע כזה ? . ..
ה
הדר גולדשמידט
בחירת לימודים
שלומי שלום, לכל המקצועות קשה לחדור, בכל תחום שתעשה את הבירור התשובה תהיה דומה. המדרגה הראשונה ללא ניסיון מקצועי קשה! אני ממליצה תמיד לסטודנטים בכל תחום לנסות לעבוד בתחום אפילו בהתנדבות בזמן הלימודים כדי שהחדירה לשוק תהיה קלה יותר.
לגבי האם שווה.. כיוון שמרבית המקצועות לא פשוטים, אני ממליצה לטרוח במקום שיש בו עניין ורצון להתפתח. יש מקצועות טכניים שכרגע עם מעט יותר ביקוש וכמובן ממשקי עבודה שונים, אבל זה מאוד אישי. אני ממליצה לך לגשת לייעוץ לימודים / הכוון תעסוקתי-לימודי אישי ולקבל תמונה רחבה של תנועת השוק ויכולת ההשתלבות שלך בו.
במידה ואתה בכל זאת רוצה לעשות את זה לבד, אנסה לעזור במיקוד נקודתי. רשום לי מדוע בחרת בניהול רשתות, מה מושך אותך בתחום, במה אתה טוב בכללי, במה אתה פחות טוב. אילו סביבות עבודה מעניינות אותך, בכלל מה חשוב לך במקום העבודה ובעשייה שלך? ואנסה לכוון אותך בגדול.
בברכה, הדר גולדשמידט - ייעוץ לימודים והכוון תעסוקתי 052-6969745
ש
שלומי
תגובה..
אני יש לי קצת ידע במחשבים כעיקרון.. אני די קולט מהר .. אם זה קשור למחשבים לדעת להפעיל דברים איך לפתור בעיות וכו' , בחרתי ניהול רשתות כי יחסית זה לא מקצוע קשה שצריך להשקיע בו 4 שנים ( כמו תואר ) , אני די הייתי רוצה בזסופו של דבר לעבוד בחברה מסודרת .. זה לא משנה אם לתחזק את המחשבים אצלהם או בכל מיני חברות אחרות... ברור שאני לא מצפה לנהל את המחשבים של אינטל הבעיה היא שגם חברות קטנות לא לוקחות אנשים בלי ניסיון ( יש הרבה חברות ( שמחזקים מנהלי רשתות או טכנאי PC ) שנותנות שירות לכל מיני חברות קטנות ) , השאלה היא האם כדאי להשקיע בזה את הזמן והכסף ולדעת שאולי אתה לא תתקדם ליותר מ-6000 שקל בחודש.. אפילו שזה עבודה נוחה במשרד.. אבל עדיין..
אני גם מתלבט אם כבר לעשות הנדסאי בתעשייה וניהול שזה יותר קל , 3 שנים לימודים ואם אני ירצה תואר אז זה עוד שנת לימודים.. למרות שזה תואר ואין מה להשוות אבל אולי אני לא אצליח להגיע לרמה כ"כ גבוהה בתעשייה וניהול לכן פניתי לניהול רשתות שאת הבסיס כבר יש לי ..