כשלומדים בתואר קורס סמסריאלי, שנתי, עם מבחן בסוף סמסטר א' ומבחן בסוף סמסטר ב - סטטיסטיקה לדוגמא'. איך הקורס נרשם בגיליון הציונים - 2 הקורסים בנפרד או שמחברים אותו ועושים ממוצע?
ש
שני יונגר
קורסים סמסטריאליים ושנתיים
שלום שלי,
ראשית צריך להפריד: יש קורסים סמסטריאליים ויש קורסים שנתיים. בקורס סמסטריאלי יש ציון לכל סמסטר, אני לא יודעת מהו המסלול שאת לומדת אך לרוב לומדים סטטיסטיקה א' וסטטיסטיקה ב' שהם שני קורסים נפרדים ולא קורס חד ארוך שנתי.
בקורסים שנתיים גם אם יש בחינה באמצע השנה הציון ניתן בסוף שנת הלימודים ורק עבור קורס שהושלם במלואו.
האם הייתי ברורה?
בברכה, שני
ש
שלי
עוד כמה שאלות
היית ברורה. אני עשיתי את הבלבול, רק השנה התחלתי ללמוד ולא כל המושגים ברורים.
במקום שאני לומדת לומדים סטטיסטיקה כל השנה כשיש מעין מבחן אמצע בסוף סמסטר א, ומבחן סופי בסוף השנה (סמסטר ב'), הקורס יופיע בגיליון ציונים כקורס אחד בלבד - סטטיסטיקה והסתברות.
האם זה יכול להוות מכשול להמשך תואר שני (עם התואר הראשון אין לי מה לעשות בחוץ), מבחינת קורסי השלמה? או שייבקשו ממני סילבוס או משהו בסגנון? השאלות הן באופן כללי....
ש
שני יונגר
תנאי לתואר שני
שלום שלי,
לימודי סטטיסטיקה הם חובה בכל תואר הומני או ריאלי כי הרי הלימודים האקדמיים מבוססים על מחקר וסטטיסטיקה היא חלק בלתי נפרד מעולם המחקר.
כאשר בדרך כלל סטטיסטיקה א+ב דרושה כתנאי לסיום התואר הראשון וכמובן כתנאי לכל תואר שני.
עם זאת, הלמות לתואר שני יכולות להיות כמעט בכל נושאי הליבה במיוחד עם עוברים ממוסד לימודים אחד לאחר או שהסילבוסים אינם מקיפים מספיק. לצערי את זה תגלי רק במעמד ההרשמה לתואר השני.