שלום, אני מתעניינת לגבי תואר שני בתחום של תרבות פופולארית. לא הצלחתי למצוא תוכניות כאלה. לפי מה שהבנתי, לימודי תרבות באוניברסיטאות (ראיתי בת"א, בעברית ובבר אילן) נותנים דגש על הפן הסוציולוגי. זה נכון? אם כן, מה עלי לחפש? פילוסופיה/אמנויות וכו'? ואגב - אני קצת חוששת מתואר שני בבר אילן. לא יודעת אם בצדק...
ש
שני יונגר
לימודי תרבות
שלום שני,
אני מניחה שלימודים אלו משתייכים ללימודי אומנויות או בתחום הקולנוע והתיאטרון או בתחום האומנות באוניברסיטאות והמכללות.
תרבות בדרך כלל נלמדת בהקשר הסוציולוגי אנתרופולוגי ולכן זה מה שהצלחת למצוא. עם זאת אינני בטוחה שתצליחי למצוא תואר כזה בדיוק.
בהצלחה, שני
ט
טלי
למה לא ללמוד קולנוע?
ש
שני
כי כבר למדתי :)
ט
טלי
איפה למדת? קולנוע?
ש
שני
כן, למה? את מתכוונת ללמוד?
ט
טלי
כן. איפה את למדת? יש לך המלצות?
ש
שני
אני למדתי בחו"ל
אבל יש לי חברים שלמדו בארץ. הכי נחשבים זה תל אביב וסם שפיגל. בת"א היתרון הוא שיש גם תואר אקדמי, סם שפיגל הוא אולי יותר "מקצועי", יותר מוכוון לעשייה (בת"א יש יותר תיאוריה, אני חושבת). חברה טובה שלי למדה בת"א והיתה מרוצה (ומצד שני - עזבה את התחום...). יש לי גם חברה שלמדה בספיר, וגם היא היתה מאוד מרוצה. גם קמרה אובסקורה נחשב. יש גם מנשר, מעלה, בית ברל ועוד, עליהם אני פחות יודעת. אני בכל אופן ממליצה, אם את יכולה מבחינת כסף ונתונים (יש תנאי קבלה כמובן), ללכת על ת"א או סם שפיגל.
ט
טלי
מה עם הפקה?
אם אני נניח רוצה להתמקד בתחום ההפקה והתוכן, להיות עורכת תוכן או מפיקה ראשית או משהו כזה, אני צריכה ללמוד בימוי?
ש
שני
בעקרון
בלימודים המעשיים לומדים את כל המקצועות הקולנועיים/טלוויזיוניים. בת"א למשל זה נקרא מגמת הפקה. אבל אם הכיוון שלך הוא הפקה, אני לא בטוחה שאת צריכה ללכת ללמוד בכלל. מה שחשוב שם זה בעיקר הניסיון המעשי. תוכלי להתחיל כעוזרת הפקה ולהתקדם (או לעשות את זה במקביל). בלימודים, ככל שאני יודעת, מתמקדים פחות בחלק הזה, שהוא יותר אדמיניסטרטיבי/ארגוני/ניהולי ופחות טכני/אמנותי. למרות שכמו שאמרתי, עושים הכל. עד כמה שאני יודעת בלימודים את תצטרכי להיות מעורבת בסרט, אבל לאו דווקא לביים (אם את לא מתכוונת לפנות לבימוי). אם את מתכוונת להתמקד בהפקה, תוכלי לעשות את זה. אבל אם זה הכיוון, אני הייתי דווקא מתחילה מלנסות ולמצוא עבודה בתחום.