אני סיימתי תואר ראשון סטטיסטיקה בממוצע 65 , רוצה לעשות הסבה להוראת מתמטיקה , נרשמתי לכמה מכללות לא מקבלים אותי רוצים לפחות 75 . מה אני יכולה לעשות במצב כזה ??
ה
הדר גולדשמידט
הסבה להוראת המתמטיקה
דנה שלום,
בנוגע למה את יכולה לעשות, מספר אפשרויות: 1. יש לא מעט בתי ספר שעובדים עם אוכלוסיות ייחודיות, לדוגמא: הבית של תמר, סה"כ 3 בתי ספר שמתמחים בעבודה עם ילדים שאובחנו עם בעיות קשב וריכוז, ויש עוד כדוגמתם, בתי ספר אנטרופוסופיים, דמוקרטיים וכו.. אלה בתי ספר שיתכן ותצליחי להכנס אליהם ללא ההסבה כלל, מספיק התואר בסטט', גישה טובה לילדים ובטח אם יש לך תעודת הוראה. אין צורך אגב שתצייני את הממוצע, (למעט בתפקידי הנדסה, ולקבלה לתארים מתקדמים, אין משמעות לממוצע הציונים).
2. לבדוק מול המכללות, באונברסיטאות זה לא יתאפשר, לבחון אפשרות של קבלה על תנאי, היום נהוג לעשות את זה בקבלה לתואר ראשון, לא צריכה להיות בעיה לעשות את זה במסגרת התואר הראשון המקוצר.. בכל מקרה, יש מכללות שמאפשרות קבלה ובתנאי שתעמדי בממוצע ציונים מסויים שנקבע מראש, תנסי.
3. אחרון חביב והכי פחות אטרקטיבי, ויתכן שאף בדקת אותו, אבל לפחות נכסה את כל האפשרויות, במידה וסיימת השנה את הלימודים, את בהחלט יכולה לקחת מספר קורסים עם ציונים משמעותית נמוכים, ששיפורם עשוי להעלות לך את הממוצע לממוצע הנדרש.
ועכשיו ברשותך אגע בנקודה הרגישה, מדוע את מעוניינת להסב לתחום המתמטיקה? הציונים בסטטיסטיקה מעידים על יכולת ותפיסה ריאלית, נכון הם אינם מעידים על יכולת ההוראה שלך, אך מדוע מתמטיקה? מה עמד מאחורי הבחירה הראשונית בלימודי סטטיסטיקה?
במידה ואינך סגורה על תחום המתמטיקה, את מוזמנת לענות לשאלתי ואנסה בפלטפורמה זו, או באופן אישי להתאים לך את מסלול ההסבה.